Kolašinac asistent u visokoj pobjedi Schalkea

Njemačka Bundesliga

Kolašinac asistent u visokoj pobjedi Schalkea

Fudbaleri Schalkea slavili su danas na domaćem terenu protiv Augsburga sa 3:0 u okviru njemačke Bundeslige.

Schalke je sjajno otvorio meč pa su poveli već u 4. minuti nakon pogotka Burgstallera. Već u 29. minuti bilo je 2:0 za domaću ekipu, a strijelac je ponovo bio Burgstaller.

Kada se mislilo da će to biti i konačan rezultat prvog dijela meča, Schalke je postigao još jedan pogodak i to preko Caligiurija kojem je asistirao naš reprezentativac Sead Kolašinac.

Nastavak je donio mirnu igru na sredini terena, a Schalke je samo htio utakmicu privesti kraju obzirom da su već imali ozbiljnu prednost. Kolašinac je iz igre izašao u 77. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon ova tri boda Schalke se popeo na 11. mjesto sa 30 bodova, dok je Augsburg sa dva boda manje dvije pozicije slabije plasiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi