U najavi novi problemi za Miloševića: Povrijedio se Kolašinac

Tvrde mediji iz Italije

U najavi novi problemi za Miloševića: Povrijedio se Kolašinac

Esmer Oštraković

Novi problemi, barem kako pišu mediji iz Italije, zadesili su selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Savu Miloševića.

Naime, stadardni prvotimac naše reprezentacije, Sead Kolašinac povrijedio se i propustit će novembarsko okupljanje.

Kolašinac se povrijedio ja utakmici koju je igrao jučer protiv Udinesea, te je povreda nešto teža nego što se očekivalo.

Prema pisanju medija iz Italije, reprezentativac Bosne i Hercegovine istegao je mišić na lijevoj nozi i sve su prilike da se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije.

Naravno, italijanski mediji tvrde da se Kolašinac čuo sa ljekarskim timom reprezentacije BiH i da je dobio dozvolu za propusti okupljanje.

Oglasi

Osim Kolašinca na ovom okupljanju zbog povreda nema Šehića, Barišića i Ahmedhodžića, kao ni Pjanića, dok je Džeko dobio dozvolu da propusti okupljanje.

Naša reprezentacija će odigrati utakmice protiv Luksemburga i Slovačke u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kada je riječ o Kolašincu on ove sezone igra u dresu Atalante, te je odigra 15 utakmica u svim takmičenjima i na učinku je od jednog gola i jedne asistencije.

Milošević na današnjoj press konferenciji nije spominjao nove povrede

Selektor naše reprezentacije na danas održanoj press konferenciji nije spomenuo da će Kolašinac propustiti ovo okupljanje.

"Vidjet ćemo kako će izgledati ovo okupljanje, ova ekipa treba svježu krv. Haris i još četiri nova momka. Nemamo prijateljskih utakmica prije baraža. Za ove dvije utakmice ćemo imati drugačiji tim na terenu"

"Želim da momci shvate da nemamo ouno vremena i ove utakmice nisu prijateljske, ne možemo čekati mart. Mi već sada moramo znati šta želimo. Najbolje ćemo stvari vidjeti na terenu. Dvije stvari su jako bitne, a to je taktička disciplina i igra na rezultat, ova druga stvar će biti jako bitna jer ćemo tako igrati u martu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Naredne dvije utakmice su i neke pripreme za baraž, ali rezultatski. Ako su momci pametni, a jesu, čekaju nas slični protivnici kao u baražu. Igrači će morati da ispunjavaju i neke defanzivne zadatke."

"Razmišljamo o protivnicima, daleko je još vremenski, vidjet ćemo do marta ko će biti spreman, pa ćemo dalje analizirati. Nećemo o protivnicima, odmah je to malerisanje, nećemo malerisati."

Top Komentari

antiTrojkas
ODLICNO!Napokon Dedic desno,Ganibegovic lijevo!Nema Dzeke,Kolasinca,Krunica,Pjanica..hajmo sad mlade snage,dosta djuturuma!
1 0
topnik1980
Koje izmotavanje i laganje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi