Kosovo udaljilo Izrael od EURO-a i primaklo dolasku u BiH!
AP Photo/Visar Kryeziu

Jedan gol odlučio meč u Prištini

Kosovo udaljilo Izrael od EURO-a i primaklo dolasku u BiH!

Eldar Ganibegović

Na Fadil Vokkri stadionu u Prištini večeras je van FIFA-inog termina odigrana utakmica 8. kola kvalifikacija za EURO. Domaće Kosovo s 1:0 bilo je bolje od Izraela.

Prije samog meča vidjeli smo dosta tenzija. Jasno je da Izrael nije najpoželjniji protivnih baš svugdje u svijetu zbog rata s Palestinom, a dosta trzavica bilo je i prije ove utakmice.

Izrael je u Prištinu stigao s ambicijom da pobijedi i ostane u igri za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, no i Kosovo je imalo svoju računicu i ovu azijsku selekciju ostavilo na teoretskim šansama za direktan plasman na EURO.

Utakmicu je odlučio jedan pogodak. Strijelac pogotka za vodećih i konačnih 1:0 bio je Rashica u 41. minuti.

Oglasi

Gosti su utakmicu završtili s igračem manje s obzirom na to da je u četvrtoj minuti nadoknade Revivo dobio drugi žuti karton. 

Nakon ove utakmice u grupi I Rumunija je prva sa 16 bodova, meč bod manje ima Švicarska, a pet Izrael. Slijedi Kosovo s 10, Bjelorusija sa šest i Andora s dva boda. Treba dodati da Izrael i Švicarska imaju po utakmicu manje.

# BROJ UTAKMICA TIM GOL RAZLIKA BODOVI
1. 8 Rumunija 13:4 16
2. 7 Švicarska 20:8 15
3. 7 Izrael 7:8 11
4. 8 Kosovo 9:8 10
5. 8 Bjelorusija 7:14 6
6. 8 Andora 3:17 2

Upravo će Izrael biti domaćin Švicarskoj u zaostaloj utakmici 7. kola na Pancho Areni u Mađarskoj za tri dana, a za šest će na istom stadionu ugostiti Rumuniju. Kvalifikacije završavaju 21. novembra u Andori.

Kosovu je još ostalo gostovanje Švicarskoj 18. novembra i domaći duel protiv Bjelorusije tri dana kasnije.

Hoće li Izrael gostovati u Bosni i Hercegovini? 

Inače, Izrael bi u martu 2024. godine mogao stići i u Bosnu i Hercegovinu. Prema trenutnim stanjima na tabeli, Izrael će u baraž, baš kao i naša selekcija.

Izrael - Ukrajina i BiH - Finska su trenutno polufinalni parovi baraža, a ko će tačno igrati protiv koga znat ćemo 21. novembra kada se odigraju i posljednje utakmice 10. kola kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EURO, 8. kolo:

Kosovo - Izrael 1:0 (Rashica 41')

Top Komentari

E.Car
A mi ćemo ih sahraniti, sportski!!!
5 0
BosanskaSvedska
Treba zidove udaljiti sto dalje sa ove planete!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi