Kolike su cijene ulaznica za beogradski derbi u poređenju sa sarajevskim?

Najjeftinija ulaznica 11,5 KM

Kolike su cijene ulaznica za beogradski derbi u poređenju sa sarajevskim?

Veliki derbi Partizana i Crvene zvezde igrat će se 13. decembra od 19 sati u okviru 22. kola srbijanske Superlige.

Domaćin susreta FK Partizan već je odredio cijenu ulaznica za ovaj meč, koje je zanimljivo uporediti sa sarajevskim derbijima Željezničara i Sarajeva.

Za sjevernu i južnu tribinu, gdje su smješteni najvatreniji navijači ova dva kluba, cijena je 11,5 KM. Bitno je naglasiti da su na stadionu u Humskoj te dvije tribine jednako konstruisane i sa istim kapacitetom.

Zanimljivo je da su također identične cijene za zapadnu i istočnu tribinu, s tim što ona ovisi od pozicije. Bočni dijelovi Istoka i Zapada koštaju 16,5 KM, a centralni 25 KM.

Dakle, cijene ulaznica za najveći srbijanski derbi su nešto skuplje u odnosu na bosanskohercegovački, ali upada u oči što su one jednake za navijače oba kluba.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjećanja radi, na posljednjem derbiju na Koševu (19. august) su cijena za članove FK Sarajevo bile: Sjever 5 KM, Istok 8 KM, Zapad 21 KM, Zapad Galerija 20 KM, a za one koji to nisu: Sjever 10KM, Istok 10 KM, Zapad 12 KM, Zapad Galerija 25 KM, Bordo VIP 50 KM. Za navijače Željezničara je cijena ulaznice bila 10 KM za južnu tribinu.

Na derbiju odigranom na Grbavici prije sedam dana, cijene su bile sljedeće: Jug 5 KM, Sjever i Istok 10 KM, Zapad A1 20 KM, dok je za navijače Sarajeva cijena za sjevernu tribinu bila 10 KM.

Top Komentari

Posjetilac
Na Grbavici cijene za domaće I gostujuće navijaće su identične na identičnoj tribini! Sjever košta 10 KM I za jedne I za druge, bezveze pokušavate praviti razliku gdje je nema.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi