Koliko će Dinamo ove sezone zaraditi od nastupa u Evropi?

Tako se to radi

Koliko će Dinamo ove sezone zaraditi od nastupa u Evropi?

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras igraju na Maksimiru revanš utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Astane.

Modri su u prvom meču prije sedam dana slavili u Kazahstanu sa 2:0 i tako već jednom nogom osigurali plasman u play off kvalifikacija za Ligu prvaka. Dinamo već godinama igra gotovo svake sezone u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropske lige, a vjerovatno će tako biti i ovaj put.

Dinamo je do sada zaradio pravo bogatstvo nastupima u Evropi, a i ove godine bi mogli inkasirati veliku sumu novca. Na ruku im ide i činjenica da je UEFA ove godina povećala svoj nagradni fond za čak 38%. Zagrebački klub je prolaskom u treće pretkolo već zaradio 1,39 miliona eura i svaka naredna utakmica im puni kasu.

Ukoliko Dinamo prođe Astanu, ali ispadne u play-offu za Ligu prvaka onda će ići direktno u grupnu fazu Evropske lige i tako će zaraditi pet miliona eura. No, ukoliko Modri uspio doći do grupne faze Lige prvaka onda će zaraditi 15,25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najgori scenarij je da Dinamo večeras izgubi od Astane i potom izgubi u play-offu Evropske lige jer će tada zaraditi svega 1,39 miliona eura, a u slučaju da igraju play-off za EL i pobijede onda će inkasirati 2,92 miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi