Koliko je Havertz želio preći u Chelsea najbolje govori potez koji je napravio

Sve je nakon toga brzo završeno

Koliko je Havertz želio preći u Chelsea najbolje govori potez koji je napravio

E. Oštraković

Kai Havertz je nakon nekoliko sedmica pregovora iz Bayer Leverkusena prešao u Chelsea.

Njemački Bild je otkrio zašto su pregovori trajali tako dugo, ali i kako je na kraju sve riješeno.

Naime, Bayer Leverkusen je za Havertza postavio cijenu od 100 miliona eura, što iz Chelseaja nisu htjeli da plate.

Oni su imali dogovor sa igračem, ali je problem pravio dogovor sa Bayer Leverkusenom, do kojeg skoro nikako nije moglo doći.

Ključan potez napravio je upravo Havertz, sa svojim agentom, koji se odrekao svog postotka za transfer i to u korist Leverkusena, što je ubrzalo stvari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, njegov tadašnji klub je nakon toga pristao na 80 miliona eura, jer si znali da će ih zadržati, a Havertz je tako ostao bez osam miliona eura.

Naravno, tih osam miliona eura njemu predstavlja najmanji problem, obzirom da će za pet godina u Chelseaju zaraditi 100 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi