Koliko je Napoli platio Victora Osimhena? 47.5, 50, 80 miliona eura...

Svako ima svoju računicu

Koliko je Napoli platio Victora Osimhena? 47.5, 50, 80 miliona eura...

Nakon prave transfer sage, Napoli je konačno predstavio svoje veliko pojačanje - Victora Osimhena. Mladi nigerijski napadač je stigao iz Lillea, potpisao ugovor, ali malo kome je jasno koliko je plaćen.

Dok su trajale špekulacije, uglavnom se pominjala cifra od 80 miliona eura, ali nakon što je trasfer ozvaničen pojavile su se cifre od 47.5 i 50 miliona eura.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis obično ne "odaje" cijene transfera, ali je ovaj put bio sretan nekolicini medija poručiti kako je na Osimhena potrošeno 80 miliona eura.

Italijanski mediji pak uglavom pišu o cifru od 50 miliona eura i mogućim bonusima koje je jako teško aktivirati. I to je svakako ogrmona cifra za mladog igrača koji je odigrao tek jednu "pravu" sezonu u Ligue 1.

Correre dello Sport je pak "iskopao" podatak da je stvarna cijena bila 47.5 miliona eura, te da se pomenuta cifra Lilleu može isplatiti kroz pet godina. Tu je i bonus od 2.5 miliona eura, ali samo ukoliko Napoli osvoji Ligu prvaka. Prema ovom izvještaju postoji još bonusa (ukupnog iznosa od 10 miliona eura), ali ih je također jako teško aktivirati. Recimo, jedan se aktivira ukoliko Osimhen osvoji Zlatnu looptu.

Priča se i o mogućem slanju nekolicine mladih igrača u Lille, što bi također bila vrsta kompenzacije, ali ni o tome još nema potvrde. Na ovaj način bi možda vrijednost transfera dostigla 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane su francuski mediji bili ustrajni u tvrdnjama da je Osimhenov transfer zaista koštao 80 miliona eura, a na nekoliko mijesta se omogla pročitati i cifra 81 milion eura - što bi Nigerijca učinilo najskupljim afričkim igračem ikada.

Na kraju i dalje ostaje "misterija" kaliko je Osimhen koštao ili će tek koštati klub sa San Paola...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi