Kolinda nakon meča kritikovala taktiku Hrvatske: Previše je igrača stajalo u sredini...

Predsjednica Hrvatske

Kolinda nakon meča kritikovala taktiku Hrvatske: Previše je igrača stajalo u sredini...

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović govorila je o taktici njene fudbalske reprezentacije nakon sinoćnje utakmice protiv Azerbejdžana.

Podsjetimo, Vatreni su u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na domaćem terenu pobijedili sa 2:1 i to nakon preokreta, a Kolinda je imala nekoliko primjedbi na igru svog nacionalnog tima.

"Vidjeli smo koliko smo bili dominantniji, nismo iskoristili toliko šansi, a oni su od dvije šanse iskoristili jednu. Mislim da je malo previše igrača ostalo u sredini. Ja bih ih malo više isturila u napad. Mislim da moramo biti malo agresivniji. Znate kako je uvijek mislim - 'no risk, no profit'. Treba malo ponekad i riskirati", rekla je predsjednica Hrvatske nakon utakmice pa se osvrnula i na susret protiv Mađarske:

"Do nedjelje će se oni bolje posložiti, bolje uigrati. Vjerujem da će to biti bolja, dinamičnija utakmica. Naravno, očekujem pobjedu", zaključila je Grabar-Kitarović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, susret Mađarske i Hrvatske na rasporedu je u nedjelju od 18.00 sati u Budimpešti.

Top Komentari

Avayan
Ono kad ti zena govori sta treba da radis HAHAHAHAHAH Hrvati pickice i papucari
5 0
Jadnimi
Sigurnosne službe Hrvatske, pripremaju novu akciju u svezi fudbalske reprezentacije. Potrebno je opravdati izjave svoje dične prve dame.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi