Dalić: Teško je kada primite gol kakav smo mi primili

Selektor Hrvatske nakon pobjede nad Azerbejdžanom

Dalić: Teško je kada primite gol kakav smo mi primili

Reprezentacija Hrvatske je pobjedom (2:1) otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ipak, aktuelni viceprvaci svijeta su teže nego što se očekivalo na Maksimiru savladali Azerbejdžan.

Vatrenima je za pobjedu bio potreban preokret pošto je Azerbejdžan prvi došao do vodstva, a heroj Hrvatske je bio Kramarić koji je lijepo pogodio za konačnih 2:1.

Ipak, selektor Zlatko Dalić nije mogao biti nazadovoljan rezultatom.

"Naravno da sam zadovoljan, bodovi su najvažniji. Bilo je puno više muke nego što smo očekivali, ali startali smo pobjedom", izjavio je Dalić nakon utakmice, prenosi Index.hr.

"Kada primiš gol kakav smo mi primili teško je probiti bunker, ali smo bili strpljivi, gradili svoju igru i zasluženo pobijedili", nastavio je Dalić, pa se osvrnuo na Brunu Petkovića i Josipa Brekala kojima je dao priliku od prve minute:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Potvrdili su da na njih mogu računati. Bruno je prvi put igrao sa ovim igračima i trebalo mu je vremena da se privikne, a Brekalo je bio pokretač brojnih akcija... Poštedjeli smo Rebića i Brozovića, što nam je bio cilj. Nadali smo se da ćemo moći i Modrića i Rakitića, ali nismo imali priliku. Brozović i Rebić će biti spremni od prve minute u Mađarskoj".

Inače, Hrvatska u 2. kolu kvalifikacione Grupe E gostuje Mađarskoj, a ovaj meč je na rasporedu u nedjelju u 18:00 sati.

Top Komentari

bihboj
Teško je kad nema Mandzukica da trci za 5 igrača da budemo iskreni sa onom ekipom koju si imao na svjetskom prvenstvu bi i djete od 3 godine bilo drugo, nemaš neki taktički zamisli da izvadiš nekog igrača iz rukava ili da nekoga premjestis na drugu poziciju da bi se ekipa digla, imati Raktica i Modriča u ekipi a tako slabo odigrate u veznom redu pa to je katastrofa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi