Na utakmici Bundeslige promijenjene oznake fudbalskog terena

Šta je poenta poruke?

Na utakmici Bundeslige promijenjene oznake fudbalskog terena

A. Čaušević

Utakmica Bundeslige između Koelna i Borussije Dortmund igrana je s posebnom porukom.

Rukovodstvo najvećeg ranga njemačkog fudbala je dozvolilo da se na terenu stadiona u Kolenu promijene, tačnije dorade oznake terena.

Centralni krug je bio drugačiji, tačnije ubačene su dvije dijagonale te je tako napravljen simbol koji je sinonim za mir.

Ovim potezom iz Kolena su željeli poslati jasnu poruku da se prekine rat u Ukrajini, odnosno da Rusija prestane s invazijom na tu zemlju.

Inače, susret između Koelna i Borussije završen je rezultatom 1:1. Gosti su vodili preko Andersona, a za domaće je pogodio Wolf.

Oglasi

S ovim bodom svakako najzadovoljniji mogu biti u Bayernu koji je na +6 u odnosu na ekipu iz Dortmunda te je osvajanje nove titule prvaka Njemačke jako blizu.

Inače, proteklih dana mnogi fudbaleri su napustili Ukrajinu, a neki od njih su se skrasili u Njemačkoj. Među njima su Raymond Frimpong Owusu i Alan Aussi. U Dortmundu im je data prilika da treniraju sa U23 timom Borussije.

Zanimljivo da su na treningu imali priliku da treniraju i sa Erlingom Haalandom, ali i još nekim seniorskim zvijezdama njemačkog velikana.

19-godišnji Owusu dolazi iz Gane, a zadnji put je bio aktivan u Ukrajini s prvoligašem Sorja Luhansk. Izvijestio je da je prije otprilike dvije sedmice pobjegao iz Ukrajine i da je preko Poljske i Hamburga došao u Dortmund preko kontakta svog savjetnika.

Štoper Aussi ima 20 godina, rođen je u Donjecku, bio je na posudbi iz Dinama Kieva u NK Veres Rivne u zapadnoj Ukrajini, ali ga je rat natjerao da poput Owusua krene prema Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posebnim propisom svjetske udruge FIFA-e predviđeno je da se ugovori s ukrajinskim klubovima automatski suspendiraju do kraja sezone i smatra se da su igrači bez ugovora, ali u Borussiji naravno nemaju ozbiljnije planove s njim, izuzev da im daju osnovne stvari i da im dopuste da treniraju tu dok ne pronađu nešto za sebe.

Ako ništa, dobiće priliku da možda zaigraju za rezervni tim Borussije u 3. Bundesligi.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Red je vala da se iscrta znak mira. Kad su ga crtali pri ubijanju rohinja, ujgura, palestinaca, libijaca, iračana, jemenaca, afganistanaca, pa red je onda i kad je ukrajina u pitanju.
9 1
Klicko
Može u toj ligi svakako hehe
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi