Huseinbašiću se ne sviđaju odluke trenera: "On mora znati..."

Izjavu je dao Baumgart

Huseinbašiću se ne sviđaju odluke trenera: "On mora znati..."

Haris Zilić

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Denis Huseinbašić (21) u posljednje vrijeme nije u početnom sastavu Kolna i sve više šansu za igru dobije sa klupe za rezervne fudbalere.

Huseinbašić je odlično otvorio sezonu, pružao nekoliko fenomenalnih partija pa ga nova odluka trenera Steffena Baumgarta nije baš razveselila.

Pomenuti fudbaler i na treninzima pokazuje određeno nezadovoljstvo, a za njemački "90min" to je sve prokomentarisao i trener Baumgart.

"Denis je došao iz regionalne lige. Ne želimo da ovdje bude samo jedna eksplozija i da nestane. Mora da se suoči sa svim stvarima koje nosi profesionalni fudbal. Želimo da se izgradi kao jak fudbaler i jaka ličnost", rekao je trener Kolna i nastavio:

"Vjerujem da će nastaviti da se razvija kako treba. Ja znam da je on sada ljut zbog nekih odluka, ali to je sve dio jedne profesionalne karijere."

Širina u igri Kolna jako raduje Baumgarta.

Oglasi

"Imamo dosta igrača na Denisovoj poziciji, nekada smo na slatkim mukama, ali to je dobro. Svi oni moraju dobiti šansu za igru, raduje nas ta širina koju posjedujemo u timu."

Strpljenje je jako važno za uspjeh u fudbalu, ističe trener Jarčeva, a to je i pokušao objasniti Huseinbašiću.

"On se ne slaže uvijek s mojim odlukama. Ali, treba znati da se računa njega, on je bio ekipe i razumijem ljutnju, mlad je još neiskusan i te faze svi fudbaleri prolaze u svojim karijerama."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Huseinbašić je ove sezone odigrao 26 utakmica za Koln u svim takmičenjima, postigao je osam golova i upisao tri asistencije.

Debitovao je i za U21 selekciju Njemačke, odigrao dva susreta i psotigao dva gola, ali još uvijek se ne zna za koju će seniorsku reprezentaciju nastupati u budućnosti, da li će to biti Njemačka ili Bosna i Hercegovina, uskoro će biti poznato i zvanično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi