Simbol Bundeslige više nije sa nama: Koln objavio tužne vijesti za navijače

Jarac Hennes uspavan

Simbol Bundeslige više nije sa nama: Koln objavio tužne vijesti za navijače

H. Zilić
Teme:

Bundesligaš Koln objavio je tužne vijesti.

Uspavan je Hennes VIII, jarac koji je bio simbol kluba na utakmicama Kolna od 2008. do 2019. godine. Timu Kolna je donosio sreću na utakmicama.

Hennes VIII je bio veliki ljubimac navijača Kolna, ali i ostalih ljubitelja fudbala u Bundesligi. Bio je i osmi jarac, koji je simbolizirao boje i grb kluba, a u Kolnu će vjerovatno naći novog.

Uspavan je iz zdravstvenih razloga u četrnaestoj godini života.

Navijači su ipak prema Hennesu imali posebne emocije, a ovaj trenutak je dirnuo sve.

"Otišao je naš simbol. S tobom smo dijelili poraze, pobjede, uspone, padove, sreću i tugu. Uvijek ćeš ostati dio nas. Naš navjerniji navijač, naš simbol", jedna je od poruka navijača Kolna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koln je ove sedmice protiv RB Leipziga ostvario vrijedan trijumf od 2:1 i tako sebi otvorio vrata opstanka u Bundesligi. Priliku za naredni korak će imati za vikend kada dočekuju Augsburg.

Jarčevi su trenutno na 17. poziciji sa 26 bodova koliko ima i Hertha na 16. poziciji, dok Arminija i Werder u zoni spasa imaju po 30 osvojenih bodova, tako da nas u posljednja četiri kola očekuje velika borba za opstanak u Bundesligi. Jedna ekipa će direktno ispast, a jedna će u play out. Podsjetimo Schalke 04 je četiri kola prije kraja i matematički ispao u Cvajtu nakon poraza od Arminije rezultatom 1:0.

Promo

Top Komentari

makelele
Svi smo mi Allahovi i Njemu se vracamo. Neka mu je vjecni rahmet, a porodici sabur u Ovid teskim momentima. El fatiha za Jarca Hennesa, amin
5 10
AmarSahin
Allah rahmetile.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi