Koln na domaćem terenu vodio 3:0, pa izgubio 4:3

Preokret sedmice na evropskim travnjacima

Koln na domaćem terenu vodio 3:0, pa izgubio 4:3

Najveći preokret ovog vikenda na evropskim stadionima viđen je na Rhein Energie Stadionu u Kolnu gdje je Freibrurg pobijedio domaćina sa 4:3 u okviru 15. kola Bundeslige. 

Konačni rezultat možda i ne bi bio toliko čudan da ekipa Kolna nije vodila sa čak 3:0. Sve je počelo u 8. minuti kada je Klunter pogodio za vodstvo domaće ekipe. Samo osam minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Guirassy. Da stvar za goste bude još gora morali su napraviti dvije izmjene u 18. minuti zbog povreda.

Slavlju domaćih navijača nije bilo kraja u 29. minuti kada je Stanko postigao autogol i tada su svi mislili da je samo pitanje sa kojom razlikom će Koln dobiti susret. Ipak, na kraju domaći nisu izvukli ni bod.

Preokret Freiburga je počeo u 39. minuti kada je Petersen pogodio za 3:1. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. U nastavku susreta Haberer je pogodio za 3:2 u 65. minuti, a u posljednjoj minuti regularnog toka meča Petersen je izjednčaio rezultat. Šlag na tortu stavio je isti igrač u petoj minuti sudijske nadoknade kada je sa penala postigao hat-trick.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koln je i nakon ovog kola ostao bez ijedne pobjede ove sezone i na samom je dnu tabele, dok se Freiburg popeo na 16. poziciju sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi