Koln nije uspio: Mladi "Jarčevi" u posljednjem kolu ostali bez završnice

Juniorska Bundesliga

Koln nije uspio: Mladi "Jarčevi" u posljednjem kolu ostali bez završnice

O. Lekić

Proteklog vikenda završen je regularni dio sezone u juniorskoj Bundesligi, a Stuttgartu i Wolfsbugu u završnici su se priključili Schalke i Borussia Dortmund.

Juniorska ekipa Kolna za koju nastupaju bosanskohercegovački fudbaleri Robert Voloder, Elmin Herić, Faris Bačevac i Eladan Islamović, i pored toga što je većim dijelom sezone držala lidersku poziciju, nije se uspjela plasirati u doigravanje za prvaka.

Naime, mladi fudbaleri Kolna sve su imali u svojim rukama i za plasman na jednu od prve dvije pozicije koje garantuju igranje na završnom turniru, trebala im je pobjeda u posljednjem kolu u duelu sa Bayer Leverkusenom.

Tokom svih 90 minuta Voloder i društvo su imali terensku inicijativu, no lopta nije htjela u gol, a Apotekari su iz jedne kontre pogodili, za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:0.

Strijelac je bio Bukusu. Voloder je igrao svih 90 minuta, dok je Herić u igri bio od 71. minute, a Bačevac i Islamović nisu bili u zapisniku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kiks Kolna iskoristili su Borussija i Schalke koji su remijem i pobjedom osigurali nastup na završnom turniru i upravo ove dvije ekipe će danas odigrati prvi polufinalni meč, a revanš je pet dana kasnije.

Wolfsburg i Stuttgart su odigrali svoj prvi polufinalni susret, nakon 90 minuta nije bilo golova, a revanš je zakazan za 20. maj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi