Saničanin: Cilj smo ostvarili; Hadžikadunić: Puno nam znači ova pobjeda
FOTO: D. Kurbegović

Defanzivni dvojac

Saničanin: Cilj smo ostvarili; Hadžikadunić: Puno nam znači ova pobjeda

Haris Zilić

Minimalan trijumf Bosne i Hercegovine u petom kolu Lige nacija protiv Crne Gore rezultatom 1:0.

Izborili smo pvoratak u Ligu A Lige nacija u narednoj sezoni.

U defanzivi smo izgledali dobro, nismo dozvoljavali Crnogorcima da stvaraju lagano prilike, a odličan meč odigrao je Siniša Saničanin.

Naš štoper je imao nekoliko dobrih reakcija zajedno u tandemu sa Dennisom Hadžikadunićem, dva puta su zaustavili i opasne prodore gostiju.

Nakon utakmice Saničanin nije krio oduševljenje.

"Šta da kažem. Dobri su utisci, promukao sam jer smo pjevali, slavili. Hvala navijačima, držali su nas cijelu utakmicu. Na kraju je bilo tenzija, ali sve je dobro završilo, sretni smo", rekao je Saničanin i dodao:

Oglasi

"Igrat ćemo sada rasterećeno. Cilj smo ostvarili. U ovakvim utakmicama teško se opustiti, da je bila nekako relaksirajuća bilo bi drugačije. Bilo bi možda i drugačije drugo poluvrijeme da utakmica nije imala taj neki pritisak."

Kratak komentar je dao i Dennis Hadžikadunić.

"Zadovoljni smo pobjedom. Prvi smo u grupi, svi smo sretni. Idemo u Rumuniju, pripremit ćemo se dobro i za tu utakmicu. Puno nam znači ova pobjeda. Odradili smo dobar posao", rekao je Hadžikadunić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naša selekcija 26.9. u Bukureštu igra posljednji meč Lige nacija za ovu sezonu protiv domaće reprezentacije Rumunije.

Sa nestrpljenjemo čekujemo i 9. oktobar kada je zakazan žrijeb za kvalifikacije za EURO 2024. godine da vidimo koga ćemo dobiti na putu do eventualnog historijskog plasmana na Evropsko prvenstvo što je svakako naredni cilj naše reprezentacije.

Top Komentari

Bavarac1312
Iznenađujuće dobar, bravo Siniša!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti