Nakon UEFA-ine dojave: FSS izbacio Kolubaru iz Superlige!

Odluka je pala

Nakon UEFA-ine dojave: FSS izbacio Kolubaru iz Superlige! · Zvanično

E. Oštraković

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije se sa nestrpljenjem čekala, a sada je konačano i stigla.

Kolubara je izbačena iz Mozzart Bet Superlige, a razlog je to što joj je oduzeto devet bodova i nemaju priliku da se spase u zadnjem kolu.

Oni dakle nisu izbačeni u direktno u niži rang, nego je FSS odlučio da im oduzme devet bodova, a to je značilo i ispadanje iz lige.

Zanimljivo je i to da je ovo jako loša vijesti za bivšeg trenera Sarajeva i Veleža, Feđu Dudića, koji je bio jako blizu dogovora za angažman u ovom klubu.

Kolubara je imala siguran ostanak u ligi i niko se nije nadao da će dobiti ovu kaznu, ali FSS je rekao svoje i ništa neće biti od angažmana Dudića.

Pitanje je i kakve će biti ambicije kluba u narednoj sezoni i teško da bi se poklopile sa oni što Dudić želi za nastavak svoje karijere.

Oglasi

Tako su i fudbaleri iz Bosne i Hercegovine ispali u niži rang i vjerovatno ni oni svoju karijeru neće nastaviti u ovom klubu.

Naime, u dresu Kolubare igrali su Mehmed Ćosić i Damir Sadiković koji su većinom bili standardni prvotimci u ovoj ekipi.

Sadiković je odigrao 28 utakmica, te je postigao dva gola i iza sebe ima dobru sezonu.

Ćosić je odigrao 14 utakmica, ali nije se upisivao u listu strijelaca.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Disciplinska komisija FSS je pokrenula postupak protiv klubova nakon dojave UEFA da su sumnjive utakmice Mladost GAT - Kolubara i Koluabra Spartak.

Što se tiče utakmice PLS-a Novi Sad – Radnički Novi Beograd postupak protiv klubova je obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Top Komentari

nakopitam
Ovako bi trebali nasu skretnicu izbaciti kao sto su ih izbacili zbog kriminalca ivice kojeg su glupani proglasili legendom
2 2
zgembo.popuslic
Ovaj Dudic ograjiso negdje, bas mu se neda. Prvo dogovori s Novim Pazarom pa se promijeni uprava, sad dogovori s ovima a oni ispadnu iz lige
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi