Kome će trinaesto kolo biti sretno?
(Foto: T. Hebib) Sarajevo i Zrinjski žele novim pobjedama potvrditi odličnu formu, dok je za neke ovo kolo presudno za dizanje samopouzdanja pred pauzu.

Posljednji mečevi Premijer lige pred reprezentativnu pauzu

Kome će trinaesto kolo biti sretno?

Nakon sinoćnjeg duela Željezničara i Čelika na Grbavici, danas je na rasporedu i pet preostalih mečeva 13. kola Premijer lige BiH.

Ulog u ovim mečevima je tim veći što ekipe žele u dobroj atmosferi dočekati reprezentativnu pauzu. Očekuje nas, s toga, nekoliko zaista uzbudljivih utakmica.

Lider na tabeli, FK Sarajevo, danas gostuje kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Izabranici Husrefa Musemića žele s nova tri boda potvrditi prvo mjesto na tabeli i nastaviti niz sjajnih rezultata, ali će imati izuzetno težak zadatak s obzirom da je Mladost nakon užasnog starta sezone konačno uhvatila ritam i s puno motiva i samopouzdanja ulazi u današnji meč. Jedno je sigurno, u Doboju kod Kaknja se možemo nadati golovima s obzirom da je na proteklih pet duela Mladosti i Sarajeva viđeno 18 golova.

Zrinjski, poput Sarajeva, igra u odličnoj formi što se ne može reći za današnjeg protivnika Plemića, ekipu GOŠK-a. Ipak Gabeljani su u prošlom kolu na Grbavici savladali Željezničar, pa se čini da je promjena na kormilu ekipe barem malo "trgnula" ekipu.

Međutim jasno je da je Zrinjski veliki favorit na gostovanju kod GOŠK-a, a u zavisnosti od rezultata u Doboju kod Kaknja, Plemići pobjedom mogu i preuzeti lidersku poziciju pred reprezentativnu pauzu.

Sloboda se "probudila", ali nije mogla izbjeći poraz od Zrinjskog u prošlom kolu. Ipak, Tuzlaci danas imaju odličnu priliku upisati novi trijumf s obzirom da na Tušanj stiže posljednjeplasirana ekipa prvenstva, Zvijezda 09.

Zvijezda 09 još nije osjetila slast pobjede u Premijer ligi, ali Tuzlaci će morati biti izuzetno oprezni žele li danas obradovati svoje navijače.

Radnik će danas na svom terenu ugostiti Tuzla City. Ove dvije ekipe su se sastale i na početku sezone i odigrale jedan od najlošijih mečeva dosadašnjeg dijela prvenstva. Ipak, možemo se nadati da će se danas Radnik i Tuzla City iskupiti svim ljubiteljima bh. fudbala. Radnik mora jurišati na pobjedu kako bi prekinuo niz loših rezultata, dok se Tuzla City konačno probudio i počeo pružati nešto bolje partije.

Ni Širokom ne ide najbolje u posljednje vrijeme, ipak uspjesi u Kupu nagovještavaju bolje dane, dok danas na Pecaru stiže Krupa koja je u užasnoj formi, pa će domaći imati odličnu priliku da upišu tri boda. Jasno je ko je favorit u ovom susretu koji će zatvoriti 13. kolo Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 13. kolo:

GOŠK - Zrinjski 15:30
Mladost Doboj Kakanj - Sarajevo 15:30
Radnik - Tuzla City - 15:30
Sloboda - Zvijezda 09 15:30
Široki Brijeg - Krupa 18:30

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Novak Profilćić
zrinjski najslabiji, samo 0:2
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi