Japanci su šokirali Njemačku i cijeli svijet, a reakcija njihovog komentatora nema cijenu

Čovjek je bio u transu

Japanci su šokirali Njemačku i cijeli svijet, a reakcija njihovog komentatora nema cijenu

Esmer Oštraković

Reprezentativci Japana šokirali su Njemačku u njihovoj prvoj utakmici na ovogodišnjem izdanju Svjetskog prvenstva.

Njemačka je naravno bila apsolutni favorit na ovom susretu, a nakon sjajnog prvog poluvremena koje su odigrali nogometaši Njemačke niko nije mogao slutiti šta će se desiti u drugom dijelu utakmice.

Imali su Nijemci prednost od 1:0 na poluvremenu, a poništen im je i gol u sudijskoj nadoknadi zbog nedozvoljene pozicije.

Osim toga uspjeli su reprezentativci Njemačke promašiti veliki broj sjajnih prilika, ali niko nije očekivao senzaciju u drugom poluvremenu.

Ali, senzacija se desila i to u posljednjih petnaest minuta utakmice. Doan je izjednačio u 75. minuti i tada se očekivalo da Nijemci krenu po novo vodstvo.

To se i desilo, ali do vodstva nisu došli oni, nego Japanci. Asano je u 83. minuti matirao Neuera i tako šokirao cijelu Njemačku.

Oglasi

Koliko je ovaj gol značio Japanu najbolje pokazuje reakcija komentatora iz ove zemlje koji je jednostavno bio u transu.

On je krenuo da vrišti i nije mogao da vjeruje šta se dešava, a najbolje je da sve poslušate sami u videu koji možete pogledati OVDJE.

Japan tako nakon prvog kola ima pobjedu dok Njemačka ima poraz, a u narednom kolu Njemačka će morati da ostvari pobjedu protiv Španije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sa druge strane, nakon pobjede protiv Njemačke, Japan ima dosta lakši posao i mogao bi ovjeriti prolaz dalje protiv Kostarike.

Naravno ostaje da vidimo da li će Japan uspjeti da pobijedi Kostariku, a ako uspije, prolaz u narednu fazu takmičenja je tu.

Top Komentari

King_Kenny
...bravo deri p*dere hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi