Komšije ogorčene, kao da su uzalud i igrali finale Svjetskog prvenstva

Nova FIFA rang lista će ih razočarati

Komšije ogorčene, kao da su uzalud i igrali finale Svjetskog prvenstva

E. Škorić

Iako je igrala finale Svjetskog prvenstva, Hrvatska će na novoj FIFA rang listi zauzeti tek 15. mjesto.

Očekivalo se da Hrvatska zbog velikog uspjeha na Mundijalu u avgustu na novoj FIFA rang listi zauzme četvrto mjesto, no prema projekcijama novog sustava računjanja koeficijenata Hrvatska bi mogla da bude tek na 15. mjestu.

Dosad najbolji plasman na FIFA-inoj ljestvici koeficijenata reprezentacija Hrvatska je imala početkom 1999. godine. Nakon što je poslije bronce osvojene na SP-u u Francuskoj kao reprezentacija koja je te godine napravila najveći skok došla do četvrte pozicije, iduću godinu popela se Hrvatska i do trećeg mjesta.

Stari sustav bodovanja bi danas Hrvatskoj omogućio povratak na četvrto mjesto, odmah iza Brazila, Francuske i Belgije, ali nova metoda računanja koeficijenata postoje određena pravila.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovaj novi sustav daje veću težinu službenim utakmicama i ukida neravnotežu koju smo imali prije. Vjerujem da će ovaj sustav manje biti podložan kritikama ", kazao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Nova FIFA rang lista izlazi 16. avgusta (julske nema, op.a), a Hrvatska će dakle biti tek 16., daleko iza mnogih reprezentacija, a igrama u Rusiji zaslužila je biti barem među pet najboljih na svijetu.

Top Komentari

Jaa
Jebo vam sustav mami u, sistem nije sustav a naravno ako su neki ljudi coravi i glupi nije sistem racunanja.
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi