Konačno je poznato gdje ide Donnarumma?

Mladi golman na meti Madriđana

Konačno je poznato gdje ide Donnarumma?

Edmir Škorić

Atleticov trener Diego Simeone je identificirao Gianluigija Donnarummu kao čovjeka kojeg želi umjesto Jana Oblaka na golu svog tima.

Vjeruje se kako će PSG pokušati da dovede Oblaka, a ukoliko slovenački golman napusti Madrid, onda će Atletico morati da potraži novog vrhunskog čuvara mreže.

Izbor je, navodno, pao na Donnarummu. Talentovani golman Milana trenutno je jedan od najperspektivnih golmana na svijetu, pa nije ni čudo što ga Simeone smatra prvim izborom za nasljednika Oblaka.

Osim Atletica, Donnarummu traži "pola Evrope" i skoro je nemoguće da ga Milan zadrži. Moguće da je ovo posljednja sezona za Donnarummu u Milanu, a onda će krenuti žestok lov za 19-godišnjeg golmana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Donnarumma je naravno samo jedna od želja Simeonea, mada će u Atleticu razmatrati i druge opcije.

Top Komentari

muha
Pola Evrope ga trazi a cim ga je Simeone pozelio u Atleticu on ide tamo? Bravo Skoricu.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije