Konačno je sreća u žrijebu pogledala FK Sarajevo! Svi žele da se ponovi 2007. godina
Foto - FK Sarajevo

Imaju otvoren put u Ligi prvaka

Konačno je sreća u žrijebu pogledala FK Sarajevo! Svi žele da se ponovi 2007. godina

Midhat Šljivak

FK Sarajevo večeras u Cardiffu igra meč prvog pretkola Lige prvaka protiv prvaka Velsa Connah's Quay Nomadsa.

Za razliku od svih prethodnih sezona FK Sarajevo će imati šansu da već nakon jedne utakmice ostvari prolaz dalje, jer se odlukom UEFA u pretkolima igra samo jedna utakmica i već danas će biti poznat putnik u drugo pretkolo.

Svi se nadamo da će to biti šampion Bosne i Hercegovine, ali neće biti nimalo lako ostvariti to protiv žestokih momaka iz Velsa koji su poznati po svojim izuzetnim fizičkim predispozicijama i koji na terenu ne štede rivale.

Bh. prvak je u prošlosti tri puta igrao pretkola Lige prvaka. Najbolje su prošli u sezoni 2007/2008 kada su prvo u dva meča deklasirali malteški Marsaxlokk sa ukupnih 9-1 u dva meča, da bi zatim eliminisali Genk u drugom pretkolu, a na putu do Lige prvaka zaustavio ih je kijevski Dinamo.

Sarajevo će sada imati veliku šansu da barem ponovi ovaj uspjeh. Ako prođu velški tim imat će jedan duel protiv bjeloruskog prvaka Dynamo Bresta i otvorila im se dobra šansa da naprave dobar rezultat ove sezone.

Svakako je dobra stvar što je protivnik u drugom pretkolu ekipa sa kojom se itekako može igrati jer u posljednja dva izleta u Ligu prvaka Bordo tim nije imao previše sreće u žrijebu.

U sezoni 2015/2016 žrijeb im je donio duel sa Lechom iz Poznana. Poljaci su tada bili prejaki i sa ukupnih 3:0 su prošli dalje, a prošle godine nije se moglo protiv škotskog velikana Celtica.

Ipak, sada je jedinstvena šansa da se napravi iskorak. Bh. šampion je veliki favorit protiv velškog prvaka, ali to se mora dokazati na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nema nikakve dileme da bi svi voljeli da se ponovi 2007. godina kada je Sarajevo doguralo daleko i bilo jako blizu plasmana u Ligu prvaka.

Kladite se na ovaj meč u Mozzartu. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

b20
Večeras se završava izlet u Evropu.
3 16
memara86
Još nisu igrali ni sa Nomadima, ovaj Brest dao 6 komada Astani koja je ozbiljna ekipa, ali novinari već znaju da se s njima može igrati ravnopravno. Zašto se bez potrebe stavlja neki pritisak na leda kad su realno još daleko od bilo čega?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi