Šampion BiH kreće u novu evropsku avanturu
Foto - FK Sarajevo

Prvak Velsa prva prepreka

Šampion BiH kreće u novu evropsku avanturu

Midhat Šljivak

Šampion Bosne i Hercegovine FK Sarajevo večeras kreće u novu evropsku avanturu.

Žrijeb je htio da Bordo tim za protivnika dobije prvaka Velsa, ekipu Connah's Quay Nomads, te će preko ovog kluba tražiti plasman u drugo pretkolo gdje ih čeka bjeloruski Dynamo Brest.

Gostovanje u Velsu bit će veliki izazov za tim Vinka Marinovića. Bit će to meč protiv fizički jako moćne ekipe, čiji igrači važe za izuzetno žestoke, pa će na terenu biti itekako žestoko.

Ipak, trener Vinko Marinović i njegov stručni štab su napravili detaljnu analizu protivnika.

"Kroz ovih četiri, pet dana smo se pokušali maksimalno spremiti, radili smo detaljnu analizu, pokušali da se maksimalno pripremimo na treningu. Tipična ekipa koja igra na ostrvski način, dosta dugih lopti, dosta duela. morat ćemo biit oprezni na tim stvarima."

"Dosta su karakterni i disciplinovani. Lekcija nam je što su izbacili Kilmarnock, nadam se da ćemo igrati na način na koji nama odgovara, a to je da mi kontrolišemo većinu stvari", kazao je Marinović.

"Oni će igrati sa 100 % mogućnosti, imat će ogroman motiv, ali moramo ga imati i mi, jer smo ekipa koja ima određenih iskustava od prošle godine. Moramo biti oprezni, ipak je jedna utakmica, dosta toga se mora uraditi na terenu, ali siguran sam da će i jedna i druga ekipa biti motivisane. Imamo izvanerdne uslove ovdje u Cardiffu da odigramo jednu dobru utakmicu", rekao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barem po kladionicama prvak Bosne i Hercegovine je veliki favorit. To će međutim morati da dokažu i na terenu, a s obzirom na to da se igra jedna utakmica, nema dileme da će biti mnogo teže nego inače.

Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na ovu utakmicu. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sretno sampioni! Samo trka nema stajanja! Ko ne trci 90 minuta, taj gubi!
3 0
BHNACIONALISTA
Sretno komsije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi