Konačno: William Carvalho potpisao!

Klauzula je zaista nestvarna

Konačno: William Carvalho potpisao!

S. Grebović

Još jednoj sapunici je došao kraj, William Carvalho je potpisao ugovor sa Betisom do ljeta 2023. godine.

Portugalski vezista je u redove španskog prvoligaša stigao iz lisabonskog Sportinga, stavio je potpis na pet godina, a otkupna klauzula iznosi nestvarnih 120.000.000 miliona eura!

Bilo je raznih nagađanja gdje bi reprezentativac Portugala mogao nastaviti karijeru, a na kraju je pomalo neočekivano završio u Andaluziji.

Za njega su interes pokazivali mnogo veći klubovi kao što su Arsenal i Manchester United, a posebnu pažnju na sebe privukao je odličnim igrama na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj kada je bio nezamjenjiv u prvih 11 Portugala koji se te godine okitio titulom prvaka Starog kontinenta.

Betis za narednu sezonu gaji velike ambicije, a prije Carvalha u klub su stigli Antonio Barragan, Sergio Canales, Pau Lopez, Takashi Inui i golman Joel Robles.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi