Čudesna utakmica Genta u Istanbulu
FOTO: UEFA

Za šest minuta deklasirali Basaksehir

Čudesna utakmica Genta u Istanbulu

H. Zilić

Dobili smo prvog četvrtfinalistu UEFA konferencijske lige u tekućoj sezoni i to nakon čudesne utakmice koja je odigrana u Istanbulu i dugo će se prepričavati u evropskim fudbalskim okvirima.

Basaksehir je dočekao Gent i nakon prve utakmice u Belgiji koja je okončana rezultatom 1:1, turska ekipa je tražila šansu za plasman dalje.

Međutim, umjesto odlične partije desila se prava noćna mora na istanbulski tim.

Gent je slavio rezultatom 1:4, a utakmicu je obilježio Gift Emmanuel Orban napadač Genta.

Vjerovali ili ne, Orban je za tri minute zabio hat-trick!

Orban je u 31. minuti pogodio za prednost svog tima od 1:0 i ni slutio nije da će u naredna dva napada također pogađati protivničku mrežu.

Oglasi

Samo što je Bašakšehir krenuo s centra stigao je i drugi gol. Ponovo je Orban zatresao mrežu domaćeg tima za veoma dobrih 2:0. Bila je to 32. minuta.

U 34. minuti novi gol ovog Nigerijca. Ponovo je iskoristio lošu reakciju dobrane Bašakšehira i pogodio je treći put u tri minute za prednost od 3:0.

Mukama domaćeg tima tu nije bio kraj. U 37. minuti gosti su zabili i četvrti pogodak. Ovog puta pogodio je Cuypers za ogromnih 4:0.

U šest minuta Basaksehir je primio četiri gola i po ovom neslavnom podatku ostat će zapisan evropski mfudbalskim okvirima.

U drugom poluvremenu nije bilo puno prilika, a domaćini su uspjeli ublažiti katastrofu golom Januzaja u 88. minuti za konačnih 1:4.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Genta je odigrao nevjerovatnu partiju, tačnije nevjerovatnih šest minuta i plasirao se u četvrtfinale UEFA konferencijske lige.

Sa druge strane Basaksehir je propustio veliku priliku da nastavi svoj evropski put u trećem po snazi UEFA-inom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi