Poznati parovi polufinala Konferencijske lige
FOTO: EPA

Sličan scenarij kao i prošle sezone

Poznati parovi polufinala Konferencijske lige

Haris Zilić

Klupski fudbal na Starom kontinentu ulazi u samu završnicu, a večeras smo dobili i polufinalne parove u Konferencijskoj ligi.

Nizozemski AZ Alkmaar je nakon penala eliminisao belgijski Anderlecht, dok je Fiorentina spašavala "živu glavu" protiv poljskog Lecha.

Imale su Viole 4:1 iz prve utakmice, Lech je u revanšu vodio 0:3, ali Fiorentina na kraju postiže dva gola za 2:3 i sa ukupnih 6:4 ide u polufinale.

U polufinalu je i engleski West Ham koji je večeras u revanšu deklasirao još jednog belgijskog predstavnika Gent sa 4:1 i sa ukupnih 5:2 prošao među četiri najbolja tima.

Drama je bila u Francuskoj. Basel i Nice su prvoj utakmici remizirali 2:2, večeršanji revanš u Francuskoj donio je rezultat 1:1. Otišlo se u produžetke, a tamo je više sreće imao švicarski Basel koji je slavio sa 2:1 i sa ukupnih 4:3 prošao u polufinale.

U polufinalu Konferencijske lige gledat ćemo ove parove:

Oglasi

Fiorentina - Basel

West Ham - AZ Alkmaar

Prve utakmice polufinala igraju se 11. maja, a revanš dueli 18. maja.

Interesantno, slično polufinale smo imali prošle godine u premijernom izdanju Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U polufinalu smo imali (Romu, Leicester, Feyenoord, Marseille), dakle po jedan italijanski, engleski, nizozemski klub kao i ove sezone, a Basel je spriječio reprizu, tako da ove sezone nećemo gledati i francuski tim u polufinalu jer je Nice eliminisana.

Finale Konferencijske lige na rasporedu je 7. juna u Pragu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti