Utakmica Konferencijske lige imala je žestoku najavu na ulicama

Policiju su dočekale pune ruke posla

Utakmica Konferencijske lige imala je žestoku najavu na ulicama

H. Zilić

Revanš utakmice četvrtine finala UEFA Konferencijske lige između italijanske Fiorentine i poljskog Lech Poznana imala je žestoku najavu.

Italijanski mediji pišu da je kasno sinoć došlo do žestokog obračuna među navijačkim grupama ispred jedne od diskoteka u Firenci.

Do sukoba je došlo kada su zaštitari zabranili poljskim navijačima da uđu u diskoteku, a nakon toga se pojavila grupa momaka sa obilježjima Fiorentine i nastala je tuča, policija je regaovala i počinitelji su privedeni na saslušanje.

Međutim tu nije kraj haosu u Firenci.

Skupina navijača Lecha je rano jutros glasno navijala i hodala Firencom što je zasmetalo građanima. Naravno i tu su brzo reagovali navijači Fiorentine pa je došlo do više manjih tuča po gradu.

Od 10 sati lokali u Firenci zabranili su prodaju alkoholnih pića za sve navijače, a isto će biti i prije početka utakmice ispred stadiona.

Oglasi

"Poduzet ćemo sve moguće mjere i obezbijeđenje da večeras ne dođe do nikakvih incidenata za vrijeme i nakon utakmice", saopštili su iz gradske Uprave Firence.

U prvom meču Fiorentina je u Poljskoj slavila sa 4:1 pa je putnik u polufinale manje više poznat.

Ni veliki zaostatak iz prve utakmice nije zaustavio navijače Lecha da dođu u Firencu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Samo se postavlja pitanje da li su došli zbog svog kluba ili su došli da prave incidetne u Toskani?

Ovome dodajmo da će pobjendik dvoemča Firoentina - Lech u polufinalu Konferencijske lige igrati sa boljim iz dvomeča Basel - Nice (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi