Dva preokreta u prvim utakmicama polufinala Konferencijske lige
FOTO: EPA

U revanšu nas čekaju uzbuđenja

Dva preokreta u prvim utakmicama polufinala Konferencijske lige

H. Zilić

Odigrani su prvi mečevi polufinala Konferencijske lige, vidjeli smo dosta dobar fudbal, ali i golove na dvije utakmice. Rezultati obećavaju zanimljive revanš utakmice.

Fiorentina je u Firenci dočekala Basel, utakmca je završena rezultatom 1:2 za Basel.

Povele su Viole iz Toskane sa 1:0 u 25. minuti golom Cabrala i to je bio rezultat prvog poluvremena u kojem su krunisali bolju igru.

U nastavku ofanzivnija igra Basela i to je došlo na nagradu. U 71. minuti Diouf pogađa za 1:1, a veliki trijumf gostima iz Švicarske donosi Amdouni u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Za sedam dana u Baselu nas očekuje sjajan revanš u to nema sumnje.

West Ham je u drugom polufinalu također nakon preokreta savladao AZ Alkmaar rezultatom 2:1

Oglasi

Prvo polvurijeme je pripalo gostima. AZ je bio bolji i na kraju na odmor otišao sa prednosti od 0:1. Pogodak za goste dao je Reijnders u 42. minuti susreta.

U nastavku kao da je izašao drugi tim West Hama na teren i vidjeli smo preokret.

U 67. minuti Benrahma iz penala pogađa za 1:1, a Antonio u 76. minuti pogađa za 2:1 i konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tako Čekićari na revanš u Nizozemsku nose gol predsnosti.

Podsjetimo, više ne važe golovi u gostima tako da nas sigurno očekuje dosta drame i uzbuđenja naredni četvrtak u polufinalnim mečevima Konferencijske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi