Zrinjski večeras završava lijepu evropsku priču: U Mostar stiže bivši prvak Evrope
FOTO: A. Čaušević

Šesto kolo grupne faze Konferencijske lige

Zrinjski večeras završava lijepu evropsku priču: U Mostar stiže bivši prvak Evrope

Haris Zilić

Prvaci Bosne i Hercegovine fudbaleri Zrinjskog večeras završavaju svoju evropsku priču koja će biti upisana posebnim slovima u historiju bh. klupskog fudbala jer je Zrinjski postao prvi klub od nezavisnosti naše države koji je igrao grupnu fazu jednog evropskog takmičenja.

U šestom kolu grupe E Konferencijske lige Zrinjski će večeras od 18:45 na stadionu pod Bijelin brijegom dočekati englesku Aston Villu.

Bivši prvak Evrope stiže u našu zemlju i sigurno da je na kraju ove evropske priče to lijep poklon za Zrinjski, navijače, ali i ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Tim iz Birminghama je naravno i u ovoj utakmici favorit, iako su skoro sigurno obezbijedili prvo mjesto u grupi.

Zrinjski ima tri boda na svom kontu, a svaki pozitivan rezultat večeras protiv Ville bio bi častan oproštaj od Evrope, iako su Plemići skoro svaku utakmicu u grupi odigrali vrlo dobro u nekim je nedostajalo i sreće, psoebno u domaćem duelu protiv Legije iz Varšave.

"Stanje u ekipi je bolje nego u zadnje dvije-tri utakmice. Vratio nam se Slobodan Jakovljević. Imamo problem što neki igrači nisu prijavljeni za ovo takmičenje. Što se tiče važnosti utakmice, Aston Villa je sigurno u biti najveći protivnik koji je dolazio u Mostar, koji je igrao u Mostaru. Ekipa koja trenutno možda igra najbolje i najatraktivnije u Evropi. Utakmica kao utakmica, mislim da je klubu došla nagrada nakon dugo godina kvalitetnog rada igračima i nama svima. Da uživamo, da odigramo najbolje što znamo, što umijemo protiv jedne tako brze ekipe i na kraju rezultat će biti kakav bude. Da počastimo jednom atraktivnom utakmicom sve naše navijače", istakao je Maka Ivanković na jučeršašnjoj press konferenciji, pa nastavio:

Oglasi

"Maloprije sam rekao koliko je važna utakmica, atraktivan protivnik i samim tim što ja predvodim ekipu je velika čast i zadovoljstvo. Mi smo spremni dati svoj maksimum i da ostavimo zadnji atom snage u svim segmentima igre i pružimo što veći otpor."

"Svaka ekipa ima loše strane, oni su ih sveli na minimum. Arsenal i City, pogotovo City koji smo pratili svi, nevjerovatan podatak da imaju 22:2 odnos šuteva prema golu, City da im teško pređe centar dovoljno govori. Ne pribojavamo se nimalo utakmice, to je drugi svijet za naš nivo, ali kažem vam, mi smo se spremali, nadam se i odmorili poslije teške utakmice na onom terenu u Posušju i idemo da damo najbolje i hajmo reći probamo napraviti što bolji rezultat", mišljenja je Ivanković.

I kapiten Bilbija sa nestrpljenjem očekuje utakmicu,

"Kao mali smo gledali utakmice Premier lige, a sada igramo na tom stadionu. Fenomenalan osjećaj, publika, igrači i Premier liga je najbolja liga na svijetu", rekao je Bilbija između ostalih u najavi utakmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Zrinjski je u drugom kolu poražen na Villa Parku od Aston Ville rezultatom 1:0 i to golom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, sekunde su ga dijelije od velike senzacije.

Bez obizra kako završi večerašnji duel protiv Aston Ville, ova sezona će ostati upamćena u historiji Zrinjskog i bh. klupskog fudbala i nadamo se da je samo početak kontinuiteta nastupa naših klubova u grupnim fazama evropskih takmičenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvak1905
Voljen i stvoren da živi vječno 1905
5 2
StarMoVe
Aston Vila mete genocidne smecare i naciste!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi