Pallotta i Monchi se danas sastaju u Londonu: Roma će prodati Džeku?
Italijanski mediji prenose kako bi Džeko mogao biti 'žrtva' finansijskog fair playja

Finansijski fair play problem za Rimljane

Pallotta i Monchi se danas sastaju u Londonu: Roma će prodati Džeku?

Finansijski fair play progoni većinu italijanskih klubova, a takav je slučaj i sa Romom koja je zbog toga bila primorana da proda nekoliko bitnih fudbalera prošlog ljeta. 

Vučica je prodajama Salaha, Rudigera i Paredesa uspjela da "smiri" situaciju kod UEFA-e, ali čini se kako tu nije kraj njenim prodajama i da će morati ponovo da pušta najbolje fudbalere.

Kako prenosi italijanski portal Loggo.it, danas će se u Londonu naći nekoliko visokih funkcionera Rome među kojima će biti predsjednik James Pallotta, ali i sportski direktor Monchi. Tema će biti upravo finansijki fair play s kojim Roma ima velikih problema i kojeg će morati vrlo brzi riješiti.

Pomenuti portal prenos kako će zbog ovog problema prvi klub vjerovatno napustiti vezista Strootman koji je navodno već jednom nogom van Rima. Roma za njega traži 45 miliona eura, a teško da će baš taj iznos dobiti. Ipak, vjeruje se kako će Vučica pustiti svog igrača i za deset miliona manje koliko su navodno spremni ponuditi Marseille i Liverpool. Osim njega, razmatra se mogućnost prodaje tri veoma bitna, možda i najbitnija fudbalera - Nainggolana, Džeke i Florenzija.

Kako prenosi isti izvor, Nainggolanu bi trebala presuditi proslave Nove godine uz cigarete i alkohol, dok Džeko ima ponudu iz Kine i traži nove izazove u karijeri sa 31 godinom, a Florenzi još nije produžio ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sastanku u Londonu neće prisustvovati Francesco Totti koji je na odmoru, a sutra ujutru bi prvi na konferenciji "Lideri u sportu" u Londonu trebao govoriti Pallotta te bi se poslije toga trebao sastati sa Monchijem, Gandinijem (direktor Rome) i Mauro Baldissoni (izvršni direktor).

Podsjetimo, Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone za Romu u svim takmičenjima odigrao ukupno 26 utakmica i postigao je 12 golova uz četiri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

uozbiljite_se
Nekada se nije moglo postati novinar ako u članku imaš upitnik. Danas je izgleda to postala pošast.
13 0
Haris
Sta je ovo? Odjednom pola prve postave na prodaju?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti