Selektoru Lihtenštajna rezultat nije u prvom planu, reprezentativac govorio na bosanskom jeziku
Video:Dino Kurbegović

Press konferencija sutrašnjeg protivnika Zmajeva

Selektoru Lihtenštajna rezultat nije u prvom planu, reprezentativac govorio na bosanskom jeziku

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Lihtenštajna upravo je započela zvanični trening na stadionu Bilino polje, a prije njega održana je i press konferencija na kojoj su se medijima obratili selektor ovog tima, Konrad Funfstuck i reprezentativac Lihtenštajna porijeklom iz naše zemlje, Dennis Salanović.

"Hvala što možemo biti tu. Svaki put je posebno kada imam priliku da dođem u zemlju iz koje dolazim, odakle dolaze moji roditelji. Radi fudbala nemam toliko vremena i rijetko imam priliku da dođem ovako, da obiđem porodicu, prijatelje. Svaki dolazak ovamo iskoristim i za to. Pitanja koja budu postavljena na bosanskom ću odgovoriti na bosanskom, a na njemačkom, na njemačkom", rekao je u uvodu Salanović. 

"S moje strane hvala vam što ste došli. Pozdravljam vas i želim potvrditi da imamo dvije teške utakmice pred nama, protiv Bosne i Hercegovine i Slovačke. Što se tiče Bosne i Hercegovine, to je ekipa s velikom kvalitetom i mislim da će novi trener dati nove impulse u njihovoj igri. Za nas je važno da damo sve od sebe i držimo se onoga što smo zacrtali, da obavimo ono što smo isplanirali kako i priliči ekipi koja igra u kvalifikacijama za EURO", kazao je selektor Lihtenštajna u uvodu, pa dodao:

"Spomenuli ste ta četiri poraza koja imamo iza sebe, ali dvije utakmice koje smo igrali protiv Luksemburga i Slovačke su bile dosta dobre. Inače, Lihtenštajn se nalazi u prelomnoj fazi. Imamo dosta novih i mladih igrača koji tek trebaju da prikupe međunarodno iskustvo. Mislim da smo šesta najmanje zemlja na svijetu, tako da imamo i malo stanovnika."

"Najvažnije je pružiti priliku mladim igračima da steknu iskustvo, da shvate kako mi želimo da igra Lihtenštajn. Važni su i iskusni igrači kao što je upravo Salanović koji treba da ih usmjere. Želimo našoj reprezentaciji dati novi identitet i to je nešto na čemu radimo", istakao je, pa odgovorio na pitanje kakav rezultat očekuje protiv Zmajeva:

"Stvari su takve, upravo sam i govorio o tome, da je ovo reprezentacija koja se nalazi u razvoju. Nije nam bitan samo rezultat, nego da i mladi igrači igraju, da dođemo do strukture, da nauče kakvu viziju ja imam. Za to su potrebne utakmice i iskustvo. Bitno je da svi budu uključeni u igru i to je nešto na čemu želim da radim, da steknemo i određeno poštovanje i da dobro predstavimo svoju zemlju prilikom toga."

Oglasi

"Meni kao igraču je bitno da ostvarimo dobar rezultat, ali mi je još bitnije da kao ekipa dobru utakmicu odigramo. Ono što smo pokazali u posljednje dvije utakmice da to potvrdimo, da dobro odigramo protiv BiH i protiv Slovačke isto i to nam je sada najbitnije. Kao što je trener rekao, to je proces i od utakmice do utakmice", završio je Dennis Salanović press konferenciju.

Inače, Bosna i Hercegovina i Lihtenštajn sastaju se sutra na Bilinom polju u okviru 5. kola kvalifikacija za EURO od 20:45, a sve osim pobjede Zmajeva bilo bi veliko iznenađenje i sramota. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naša reprezentacija se do sada osam puta sastajala s Lihtenštajnom, te ima učinak od sedam pobjeda i jednog remija.

Nakon press konferencije Lihtenštajn je odradio i zvanični trening na Bilinom polju, a fotogaleriju možete pogledati u prilogu iznad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi