Konyaspor želi ostati u Super ligi Turske, Bosanac je doveden za novog trenera
Pred kraj 2022. godine Konyaspor je gostovao kod FK Željezničar na Grbavici

Veoma loše igraju ove sezone

Konyaspor želi ostati u Super ligi Turske, Bosanac je doveden za novog trenera

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Serija loših rezultata donijela je trenersku promjenu u turskom Konyasporu.

Nedavno je Konyaspor sa čak 7:1 poražen od Fenerbhačea našeg Edina Džeke, a trenutno je na 18. mjestu Super lige i u veoma teškoj situaciji kada je borba za opstanak u pitanju.

Čelnici kluba brzo su reagovali, a povjerenje su dali bh. treneru Fahrudinu Omeroviću. Nekada sjajni golman bivše Jugoslavije te kasnije reprezentacije BiH zvanično je predstavljen, a očekuje ga veoma težak izazov.

Već dugi niz godina Omerović je u Turskoj i dobro poznaje stanje u ligi, te samim klubovima. Najprije je radio kao trener golmana u Istanbusporu, a kasnije i kao prvi trener.

Radio je kao pomoćnik u stručnom štabu Konyaspora, a zatim i Ankaraspora. Predvodio je kao glavni Malatyaspor, dok je posljednji angažman imao kao pomoćnik u stručnom štabu Fenera, a zatim Basaksehira.

HOŞ GELDİN FAHRUDIN OMEROVIC! 🤝 Kulübümüz, Süper Lig 2023-24 sezonu sonuna kadar Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile...

Posted by Konyaspor on Monday, January 15, 2024
Oglasi

"Kada sam došao 92. u Tursku, tada je to bilo primamljivo za igrače zbog financijske situacije. U tom periodu je bilo dosta dobrih igrača zbog boljih uslova. Velika stvar je učinjena na stvaranju uslova za treninge. Izgradio se veliki broj novih i modernih stadiona.

Moglo se nekada dovesti samo tri stranca, poslije su mijenjali pravila. Od prije dvije godine moguće je dovesti čak 14 stranaca, što podiže kvalitet fudbala jer reprezentativci dolaze iz svih krajeva. Malo se to negativno održava na reprezentaciju, ali liga je sve atraktivnija".

"Što se tiče bh. igrača ovdje, u klubovima gdje smo radili, počevši od Istanbulspora, bio je Vedin Musić, Zubanović, Sejad Halilagić... U Malati je bio jedan Slovenac. Bila je mala da kažem pauza, period gdje nije bilo dosta transfera bh. igrača, ali kako je BiH napravila uspjeh, onda su i naši igrači postali atraktivniji.

Hadžiahmetović, Bajić, Milošević... Mnogo ih je u posljednje vrijeme stiglo u Tursku", govorio je Milošević u jednom ranijem razgovoru za SportSport.

"Ugovor je potpisan do kraja sezone 2024/25. Želimo mnogo sreće gospodinu Omeroviću", napisali su iz Konyaspora.

Debi bi Omerović trebao imati u narednom kolu kada će tražiti tri boda protiv Antalyaspora, tima iz sredine tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi