Šehić slavio i provocirao goste, Muslera ga fizički napao, nastao je pravi haos

Konyaspor nadigrao Galatu, bh. golman sjajan

Šehić slavio i provocirao goste, Muslera ga fizički napao, nastao je pravi haos

S. Mlaćo
Bh. reprezentativni golman Ibrahim Šehić sinoć je potvrdio klasu.

Njegov Konyaspor je napravio iznenađenje i savladao Galatasaray 2:1. Gosti su prvi poveli i činilo se da će do tri boda, no u posljednjih pola sata veliki preokret.

Dikmen je izjednačio, da bi Ulgun u sudijskoj nadoknadi pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

Nastala je prava ludnica na terenu, domaći su slavili pogodak i tri boda, te su ih emocije prepravile.

Šehić je napadnut od strane gostujućg golmana Urugvajca Fernanda Muslere koji je bio mišljenja da Šehić provocira navijače njegovog tima i fizički ga je napao.

Oglasi

Nastao je pravi haos na terenu, a Šehić je želio uzvratiti Musleri, koji se zaista petljao tamo gdje mu apsolutno nije mjesto.

Tako je bh. golman potvrdio koliko poštuje svoj klub i svoje saigrače, te je video postao hit na društvenim mrežama. Šehuć i Muslera su dobili po žuti karton.

KAPTAN! 💪 #İbrahimSehic

Posted by Konyaspor on Friday, March 17, 2023

Navijači Konyaspora pružili su podršku Šehiću i čestitali mu na pobjedi, a to je učinio i sam klub koji mu je posvetio objavio.

“Kapiten“, stoji u objavi Konyaspora.

Šehić će se već danas priključiti nogometnoj reprezentaciji naše zemlje, što je potvrdio i selektor Faruk Hadžibegić.

Svakako da Hadžibegića i njegov stručni štab može radovati sjajna forma Šehića koji je imao problema sa povredom, ali uspješno se vratio i u pobjedničkom duhu stiže pred susrete sa Islandom i Slovačkom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Među pozvanim golmanima u reprezentaciji su i Nikola Vasilj koji je hit sa svojim St. Paulijem u Drugoj Bundesligi. Ovaj tim je upisao sedam pobjeda u isto toliko kola, dok je na spisku i Kenan Pirić, član kiparske AEK Larnace koja zauzima drugo mjesto u prvenstvu te zemlje te zaostaje četiri boda za APOEL-om.

AEK se prije par dana oprostio od Evrope teškim porazom u revanšu od West Hama. Bilo je 4:0. I u prvom meču engleskim tim je slavio. Tada je bilo 2:0.

Top Komentari

Mowzilla
Šeha, budi mangup ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi