Meč godine riješen u stotoj minuti: Šehić četiri puta matiran, pogađala dva Bosanca!

Utakmica sezone u Turskoj

Meč godine riješen u stotoj minuti: Šehić četiri puta matiran, pogađala dva Bosanca!

E. Ganibegović

Konyaspor i Kasimpasa remizirali su 4:4 u okviru 26. kola turske Superlige.

Bio je ovo novi bh. derbi u Turskoj, s obzirom na to da smo na terenu vidjeli Ibrahima Šehića, Amira Hadžiahmetovića i Amara Rahmanovića i dresu Konyaspora s jedne, te Harisa Hajradinovića u dresu Kasimpase s druge strane.

Gosti već u sedmoj minuti dolaze do prednosti kada je Ben Ouanes matirao Ibrahima Šehića, da bi stvari na početak vratio Amilton 20 minuta kasnije.

Pred sami kraj prvog dijela utakmice Amar Rahmanović glavom pogađa za 2:1 i preokret Konyaspora.

Na samom otvaranju drugog dijela igre ulazi Haris Hajradinović u gostujućoj ekipi i odmah postiže pogodak za 2:2. Prvo je signaliziran ofsajd, ali je nakon VAR provjere povremeni bh. reprezentativac mogao krenuti sa slavljem.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/canligoltv_18/status/1494736424331100164?s=20&t=c_Cg4icBEva6BEukKHcpBA[/twitter]

Nije dugo trajala radost gostiju, s obzirom na to da je Dikmen u 52. minuti postigao gol za novo vodstvo Konyaspora. Osam minuta kasnije Bozok je iz penala za 3:3 savladao Šehića, koji je zbog prigovora dobio žuti karton.

U prvoj minuti sudijske nadoknade na asistenciju Travnika Mabil je pogodio za 3:4, da bi penal u 100. minuti dobio Konyaspor, a Cikalleshi je siguran realizator za nevjerovatnih 4:4.

Rahmanović je igrao do 66. minute, dok su Šehić i Hadžiahmetović igrali svih 90 minuta. Hajradinović je odigrao drugo poluvrijeme kod gostiju.

Konyaspor ostaje na drugoj poziciji s 49 poena, dok je Kasimpasa na 13. mjestu s 29. U narednom kolu Konyaspor gostuje kod trećeplasiranog Basaksehira, dok Kasimpasa dočekuje Fenerbahce.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 26. kolo:

Konyaspor - Kasimpasa 4:4 (Amilton 28', Rahmanović 40', Dikmen 52', Cikalleshi (P) 90'; Ben Ouanes 7', Hajradinović 46', Bozok (P) 60', Mabil 90+1')

Top Komentari

che_guevara1
Pogodio Bosanac i Makedonac !
2 0
King_Kenny
...kako je mec rijesen kad je bilo nerijeseno?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi