Sljedeća sezona Lige prvaka mogla bi nam donijeti klub s četiri bh. fudbalera

Odlično im ide

Sljedeća sezona Lige prvaka mogla bi nam donijeti klub s četiri bh. fudbalera

E. Ganibegović

Sljedeće sezone mogli bismo u Ligi prvaka gledati klub s čak četiri bh. fudbalera.

Nakon što smo ove godine u Malmou pratili dvojac Adi Nalić - Anel Ahmedhodžić, iduće sezone to bi mogao biti kvartet iz turskog Konyaspora: Ibrahim Šehić, Marin Aničić, Amir Hadžiahmetović i Amar Rahmanović.

Naime, Konyasporu za sada odlično ide u turskoj Superligi i nakon 18 kola nalaze se na drugoj poziciji s 36 osvojenih bodova, devet manje od lidera Trabzonspora, te četiri više od Istanbul Basakhsehira za koji nastupa bivši bh. reprezentativac Edin Višća.

Ono što može da raduje fudbalere Konyaspora, to je da iz turske lige u kvalifikacije za Ligu prvaka idu prvak i viceprvak, pa im borba za titulu neće morati biti prioritet ukoliko žele u elitno takmičenje.

Danas su u jednom od derbija 18. kola s 1:3 nakon preokreta savladali Hatayspor na gostovanju i potvrdili da imaju visoke ambicije ove sezone. 

Oglasi

Standarno 90 minuta na golu bio je Ibrahim Šehić, Hadžiahmetović je također odradio punu minutažu, dok je Amara Rahmanovića u 83. minuti zamijenio Demirbag. Aničić nije ulazio u igru.

Utakmice u Ligi prvaka ne bi bile strane za Šehića koji je u ovom takmičenju nastupao u dresu azerbejdžanskog Qarabaga, kao ni Aničiću koji je Ligu prvaka igrao s kazahstanskom Astanom.

Amar Rahmanović je sa Sarajevom igrao kvalifikacije, dok Amir Hadžiahmetović čeka na svoj debi u Ligi prvaka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQbcYL2FIZ3/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

Treba se istaći i da su Šehić, Hadžiahmetović i Rahmanović među najstandardnijim igračima Konyaspora.

Ibrahim je branio na 18 utakmica i na sedam sačuvao mrežu, Hadžiahmetović je na 17 utakmica postigao jedan gol, a na isto toliko utakmica Rahmanović je postigao dva gola više.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COvtv43D4Uh/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najviše muku s minutažom muči Aničić koji je odigrao tek po jednu utakmicu u Superligi i Kupu Turske.

Kako će se stvari u sezoni dalje odvijati i da li će Konyaspor zajedno s našim fudbalerima uspjeti stići do mjesta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti