Rahmanović i ekipa zabili dok su protivnici stajali, pa im potom pustili pogodak

Fair-play u turskom Kupu

Rahmanović i ekipa zabili dok su protivnici stajali, pa im potom pustili pogodak

M. Šljivak

Neobičan detalj desio se večeras u utakmici turskog Kupa između Konyaspora i Vanspora.

Igrači Konyaspora postigli su pogodak za 1:0 u 33. minuti meča i to u trenucima dok su gosti čekali da se izbaci lopta zbog povrede domaćeg igrača Ogulčana Ulguna.

Međutim, igrači Konyaspora se nisu obazirali na to. Amar Rahmanović je dobio loptu i pokušao je ubaciti u sredinu, a Bariš Gok je pogodio vlastitu mrežu za prednost od 1:0 uz proteste gostiju koji su pokazivali da nisu imali namjeru da igraju dok je protivnik povrijeđen.

Ubrzo su fudbaleri Konayspora shvatili da su pogriješili. Odlučili su protivniku pustiti pogodak i Hamza se prošetao do mreže za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ogulčan je izašao nedugo potom, a igrači Konyaspora su napravili džentlmenski potez.

Top Komentari

King_Kenny
...izgleda da se igralo "oba daju".
2 1
amircoralic
Bravo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi