Rezultat Kopenhagena bi mogao ispisati historiju: U Srbiji i Izraelu to gledaju u suzama
FOTO: EPA

Sjajan rezultat prvaka Danske

Rezultat Kopenhagena bi mogao ispisati historiju: U Srbiji i Izraelu to gledaju u suzama

Haris Zilić

Fudbaleri Kopenhagena su prva priča grupne faze Lige prvaka. Izborili su plasman u osminu finala iz grupe A zajedno sa Bayernom, a ispred Galatasaraya i Manchester Uniteda.

Iako ih niko nije vidio čak ni na trećem mejstu grupe sve su teorije srušili i zasluženo otišli među 16 najboljih timova Starog konitnenta.

Ne samo da je Kopenhagen ušao u osminu finala nego je drastično popravio rejting danskih klubova.

Danska je sada na 14. mjestu sa 31.500 bodova, ove sezone su osvojili 8.500 bodova i imaju veliku šansu da uđu u TOP 10 liga Evrope.

Danci nikada svoje prvenstvo nisu imali među deset najjačih, a sada imaju šansu za to.

Oglasi

Norsdjaelland je u prilici da izbori evropsko proljeće u Konferencijskoj ligi, a Kopenhagen je to već izborio u Ligi prvaka.

Dakle, Dnaska ima još minimalno dvije evropske utakmice na proljeće, možda čak i više.

Na desetom mejstu je Škotska sa 33.650 bodova, ali Škoti su ostali bez Celtica na proljeće, kao i bez Abeerdena, u igri su im Rangersi koji će sigurno na proljeće u Evropu, da li u Evropa ligu ili Konferencijsku ligu saznat ćemo u četvrtak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dakle, Danska je u prilici da prestigne Austriju, Češku, Švicarsku i Škotsku i uđe u TOP 10 liga Evrope.

Iza sebe su ostavili Norvežane, a zahvaljujući rezultatima Kopenhagena u Ligi prvaka preskočili su Izrael, Srbiju, Ukrajinu i Grčku.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Naravno ugrozeni su uvjek tu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi