Koronavirus je pokazao koja dvojica predsjednika iz Serije A se ponašaju kao diktatori

Ne mare za zdravljem igrača

Koronavirus je pokazao koja dvojica predsjednika iz Serije A se ponašaju kao diktatori

A. Čaušević

Serije A se ne igra već dvije sedmice. U Italija vlada vanredno stanje, ali predsjednici pojedinih klubova ne mare za tim. 

Dok bi zdravlje igrača svima trebalo biti na prvom mjestu predsjednici Lazija i Napolija, Claudio Lotito i Aurelio De Laurentiis se ponašaju kao diktatori. Već su zakazali treninge svojim timovima.

Lotito je odlučan u namjeri da se započne s treninzima sljedeće sedmice te uopšte ne želi čekati 4. april kako je trenutno dogovoreno. Prvi čovjek Nebeskoplavih je dao garanciju da će se zaštiti zdravlje igrača.

Igrači bi trenirali u grupi od po sedam do osam igrača, a prije ulaska u trening kamp bila bi im izmjerena temperatura. Tuširali bi se kući i svakodnevno bi ih nadgledali ljekari.

Prijedlog koji čini se baš i nema smisla jer se u Italiji stvar odavno otela kontroli i jedino ostanak u samoizolaciji daje mogućnost da se neko ne zaštiti od koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lotito ima podršku De Laurentiisa koji također ne želi čekati 4. april i želi započeti s treninzima što je prije moguće. Ostali klubovi razmišlju drugačije zbog čega je prošle sedmice na videokonferenciji došlo i do svađe.

Najpogođeniji koranvirusom su za sada Juventus, Sampdorija i Fiorentina koji imju po nekoliko zaraženih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi