Sam na tribini: Za jedne je heroj, drugi ga preziru

Ignorisao odluku navijača Kortrijka

Sam na tribini: Za jedne je heroj, drugi ga preziru

Edmir Škorić

Kortrijk je u utorak gostovao u Charleroiju, a samo jedan navijač gostujućeg tima našao se na tribinama.

U znak protesta protiv termina utakmica, navijači Kortrijka odlučili su da ne idu u Charleroi, ali za to nije mario Jurgen Vanbrabant, koji je vozom doputovao na gostovanje.

Privukao je veliku pozornost medija jer je sam bio na tribini na kojoj su se očekivali gostujući navijači.

Ovaj 45-godišnji navijač je kasnije rekao da nije bio sam, već da su bila još dvojica, ali da su oni ipak ostali u baru u blizini stadiona, dok je on na tribinama navijao za svoj tim.

Njegov tim je gubio s 2:0 na poluvremenu, ali je u nastakvu postigao dva gola i u meču 13. kola belgijske Jupiler lige izvukao bod.

"Osjetio sam da u drugom dijelu mogu izbjeći poraz, pa sam pokušao na sve načine da im pomognem i da ih podržim iako je naravno bilo teško jer sam bio sam", izjavio je navijač.

Oglasi

Igrači su nakon utakmice otišli do svog najvjernijeg navijača.

"Mbayo je došao do mene, bio je pun hvale za ono što sam napravio. Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu”, kaže Jurgen Vanbrabant. “Potpuno razumijem bojkot navijača KV Kortrijka, ali nije mi bio potreban. Živim blizu stanice Gent Sint-Pieters, pa mi je bilo lako sjesti na voz do stanice Charleroi-South, prošetati odatle do stadiona i onda se nakon toga mirno vratiti vozom kućI", istakao je.

Iako živi u Gentu, navija za Kortrijk.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

“Već petnaest godina živim u Gentu, ali sam rođen u Kortrijku. Moje srce stoga je uz KV Kortrijk. Nije zato što živim u Gentu toliko dugo da ću odjednom promijeniti tim i početi navijati za AA Gent, na primjer. Zauvijek ću biti navijač Kortrijka".

Za mnoge navijače je upravo on "igrač utakmice", mada postoji i veliki broj onih koji će se ljutiti jer je ignorisao odluku da se zbog protesta propusti ovo gostovanje.

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
Svaka ćas, a ne k'o ostali.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi