Koscielny pustio suzu i šokirao Francusku: Gadilo mi se, želio sam da ispadnemo sa SP-a!
(Foto: Screenshot) Laurent Koscielny je trebao biti među reprezentativcima Francuske koji su putovali u Rusiju, ali je ga je povreda Ahilove tetive u polufinalu Lige Evrope protiv Atletico Madrida odvojila od terena.

"Zaboravljeni" defanzivac otvorio dušu

Koscielny pustio suzu i šokirao Francusku: Gadilo mi se, želio sam da ispadnemo sa SP-a!

Laurent Koscielny je jučer saopštio da je njegova reprezentativna karijera i zvanično gotova. Iskusni defanzivac se od državnog dresa oprostio s dozom gorčine, jer je propusio Mundijal u Rusiji i jer su ga saigrači zaboravili.

Koscielny je doživio tešku povredu pred Svjetsko prvenstvo na kojem je Francuska došla do zlata, pa je propustio ovaj veliki turnir iako je trebao biti među putnicima u Rusiju.

Povreda Ahilove tetive u meču Lige Evrope između njegovog Arsenala i Atletico Madrida ga je odvojila od terena, ali njegova klupska karijera još nije završena, za razliku od one reprezentativne.

U opširnoj ispovijesti za Canal+ Koscielny je dao nekoliko zaista šokantnih izjava. Govorio je o tome kako ga je selektor Deschamps samo jednom nazvao, kako su ga saigrači iz reprezentacije zaboravili, ali i kako je na samom SP-u navijao da Trikolori ispadnu.

"Pobjeda Francuske na Svjetskom prvenstvu me psihički više ubila nego sama moja ozljeda. Taj Mundijal će ostati tamna mrlja u mojoj karijeri... Teško je prihvatiti ozljedu, a još teže jer sam zbog nje morao propustiti SP. Imam tu svoju sebičnu stranu i govorim sebi da sam mogao biti dio te avanture i osvojiti svjetski naslov. Ta misao će mi biti u glavi do kraja života. To je jako teško i niko ne može razumjeti jer nije bio u mojoj koži", istakao je Koscielny, pa nastavio:

"Bio sam sretan zbog svojih saigrača, ali mi se u isto vrijeme sve gadilo. Ne možeš se osjećati kao svjetski prvak, kao preostalih 60 miliona Francuza... Čudan osjećaj me pratio za vrijeme turnira. S jedne strane sam želio da odu što dalje, a s druge sam se nadao da će izgubiti i ispasti. Tako sam se tada osjećao..."

Koliko su povreda i propuštanje SP-a teško pali Koscielnyju svjedoči činjenica da je govoreći o oporavku i svom tadašnjem mentalnom stanju i zaplakao.

"Bila je to moja prva teška ozljeda. Mentalno postaješ jači, učiš puno o fudbalu i životu. Radio sam svaki dan u St. Raphaelu, stavio porodicu poptuno sa strane... Tako to ide u životu, tokom svoje rehabilitacije sam bio sebičan. Mislio sam samo na sebe, nisam uopšte vodio računa o porodici...", otkrio je Koscielny.

Laurent Koscielny je do svoje 33. godine skupio 51 nestup za reprezentaciju Francuske, a u dresu Trikolora je odigrao dva Eura i jedno Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

neo
Da je igrao na SP mozda ne bi ni grupu prosli
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi