Šta se dešava u Prištini? Kako je krenulo Izraelci noćas neće mirno spavati!

Zaostali meč igraju Kosovo i Izrael

Šta se dešava u Prištini? Kako je krenulo Izraelci noćas neće mirno spavati!

Admin Čaušević

U zaostalom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Prištini su se sastali Kosovo i Izrael i nakon prvog poluvremena situacija za goste ne izgleda dobro. 

U utakmicu su Izraelci ušli kao blagi favoriti prije svega što Kosovari zbog odluke klubova nisu mogli da računaju na neke od svojih najboljih igrača kao što je kapiten Amir Rrahmani.

Još prije starta utakmice Izraelci su doživjeli neugodan trenutak pošto je izviždana njihova himna od strane navijača Kosova.

Da stvari po ekipu selektora Hazana neće ići najbolje vidjelo se u 22. minuti kada je zbog izmjene igru morao napustiti jedan od najboljih igrača Jehezkel.

Potpuni kolaps Izraelaca u prvom poluvremenu desio se u finišu utakmice kada je Rashica zabio za vodstvo domaćina.

Oglasi

Nakon što je Muriqi odigrao glavom, Rashica je bio brži od odbrane Izraela te je loptu plasirao pod prečku. Gol pogledajte ovdje.

Izraelci bi sa punim plijenom ostali u igri da mogu do direktog plasmana, dok su Kosovari ranije ostali bez šansi za Euro te igraju znatno rasterećeno.

Inače, još od dolaska Izraelaca u Prištini vladaju velike mjere sigurnosti i do same utakmice sve je prošlo bez većih problema.

Kosovska policija je obavijestila javnost da su prilikom provjere dokumenata uhapšene dvije osobe, a razlozi privođenja nisu poznati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nekoliko sati pred utakmicu na jednoj zgradi u Prištini je okačena velika zastava Palestine, ali je ista brzo uklonjenja neposredno nakon što je postavljena.

Sam interes na stadionu Fadil Vokri i nije ogroman pošto su tribine najboljeg stadiona na Kosovu poluprazne, jedan od uzroka su i nepovoljni vremenski uslovi.

Top Komentari

BeHar
Gnjide, smradovi, pogan treba ih potusit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi