Kosovo uskoro dobija pojačanja: Poznata lica oblače dres ove reprezentacije
Pojačanja za selekciju Kosova (Foto: EPA)

Odlična pojačanja

Kosovo uskoro dobija pojačanja: Poznata lica oblače dres ove reprezentacije

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Kosova počeo je pregovore s dvojicom fudbalera kako bi u budućnosti nastupali za ovu reprezentaciju. To su napadač Bayerna na posudbi u Frosinoneu Arijon Ibrahimović i veznjak Augsburga Elvis Rexhbecaj.

Kosovo širom Evrope ima zaista veliki broj kvalitetnih fudbalera koji ne nose dres reprezentacije ove zemlje. Ipak, čelnici Fudbalskog saveza čine sve kako bi privolili neke od njih da obuku dres zemlje svog porijekla i sada su krenuli po dvojac iz Njemačke.

Prvi pik FS Kosova je napadač Bayerna na posudbi u Frosinoneu Arijon Ibrahimović. Ovaj 18-godišnjak je velika nada bavarskog kluba, a iskustvo ove sezone skuplja u Italiji.

Za Frosinone je krilni napadač odigrao ukupno 14 utakmica ove sezone, zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju. Prošao je sve omladinske kategorije bavarskog kluba, a debitovao je i za prvi tim.

S mladim fudbalerom se razgovara. Pokušavaju ga nagovoriti da promijeni nacionalni grb jer je igrao za omladinske selekcije Njemačke.

Oglasi

Roditelji ovog talentovanog tinejdžera su porijeklom iz Prizrena, a on je rođen u njemačkom gradu Nurnbergu.

Kosovo je krenulo i po defanzivnog veznjaka Augsburga Elvisa Rexbecaja. Ovaj 26-godišnjak rođen je na Kosovu u mjestu Đonaj kod Prizrena, ali je gotovo čitav život proveo u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Trenutno je član Augsburga, a ranije je nastupao za Bochum, Koln i Wolfsburg u kojem je i ponikao.

Fudbalski savez Kosova privolio je brojne fudbalere da nastupaju za ovu selekciju. Dosta je tu poznatih imena i u budućnosti bi ova selekcija mogla imati izuzetno ozbiljan tim na evropskom nivou.

Top Komentari

user1676717906
Dje na kosevo jeli
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi