Kosovo je na svojoj koži osjetilo svu surovost ruske moći

Španac je bio izbog Fudbalskog saveza Kosova

Kosovo je na svojoj koži osjetilo svu surovost ruske moći

Edmir Škorić

Roberto Moreno, bivši trener Granade, Monaca i privremeni selektor Španije bio je u razgovorima sa Fudbalskim savezom Kosova, ali im je na kraju okrenuo leđa, pa odlučio da prihvati "interesantnu ponudu".

Španski trener nedavno je u Istanbulu imao sastanak sa čelnikom Fudbalskog saveza Kosova, Agimom Ademijem, te se razgovaralo o mogućnosti da 47-godišnjak zasjedne na klupu seniorske reprezentacije Kosova.

Ipak, španski list AS izvještava kako će Moreno biti imenovan za trenera ruskog kluba Soči, čime je zatvorio vrata i Kosovu, ali i turskom klubu Adana Demirspor.

Vlasnici ruskog kluba spremni su za razvoj ambicioznog projekta s Robertom Morenom na čelu. Očekuje se da će biti imenovan za četvrtog trenera Sočija ove sezone nakon Jojlova, Tochilina i Kliuyeva.

Soči je u vlasništvu Borisa Rotenberga, jednog od najbogatijih i najmoćnijih ljudi u Rusiji, pa je očito novac bio presudan da preuzme jednu od najlošijih ekipa u prvenstvu Rusije.

Oglasi

Moreno će imati dovoljno vremena da pripremi tim tokom zimske pauze, koja u Rusiji traje do početka marta naredne godine.

Kosovo mora da potraži druge opcije, a bez selektora je otkako je Primoz Gilha napustio klupu. Slovenac nije uspio odvesti Kosovo na Euro i došlo je do rastanka.

Kosovski fudbalski savez je ambiciozan i shodno tome traži pravog trenera za sebe, nekoga ko će preporoditi igrače i od ove selekcije napraviti ozbiljan evropski tim spreman da zaigra na velikim takmičenjima.

Pokušat će na Kosovu pronaći još neko zvučno, ali provjereno trenersko ime, ali neće to lako biti s obzirom na budžet kojim raspolažu, ali i sa igračkim kadrom koji nije baš privlačan mnogim fudbalskim stručnjacima na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kosovo je kvalifikacije za Euro završilo porazom od Bjelorusije sa 1:0 21. novembra, te sa 11 bodova i na pretposljednjem mjestu u grupi I. Iz te grupe na Euro su otišli Rumunija i Švicarska, dok će trećeplasirani Izrael igrati baraž Lige nacija u martu i nije isključeno da igra finale na Grbavici protiv BiH.

Podsjetimo da će bh. tim igrati u Zenici protiv Ukrajine polufinale baraža, dok će Izrael u drugom polufinalu odmjeriti snage sa Islandom, a pobjednik ovog turnira na kraju ide u Njemačku.

Top Komentari

BosanskaSvedska
H vojvoda stize sa traktorom da navija za Kosovo, napokon!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi