Shaqiri nema dileme šta će uraditi ukoliko postigne gol za Švicarsku protiv Kosova

Sigurno će ga kamere pratiti u stopu

Shaqiri nema dileme šta će uraditi ukoliko postigne gol za Švicarsku protiv Kosova

Samir Mlaćo

Iako mu je porijeklo sa Kosova, Xherdan Shaqiri jasno ističe da će slaviti eventualni pogodak u duelu reprezentacije Švicarske protiv Kosova.

On je kazao da će sve učiniti da sa Švicarskom izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a upravo naredna prepreka je Kosovo.

Dolazak su najavili i njegovi prijatelji, te cijela porodica i biće zanimljivo kakve će biti njihove emocije. Na jednoj strani će biti njihova država, a na drugoj Shaqiri u dresu Švicarske.

"Želim da slavimo pobjedu i da slavimo pred našim navijačima na kraju ove posebne utakmice. Naravno, želim da postignem gol, jer volim da postižem golove za Švicarsku i slavit ću ako ga postignem protiv Kosova. Neću pretjerivati, jer poštovanje prema Kosovu mi nalaže da ne slavim burno", jasan je bio Shaqiri.

Švicarska je prije dva dana remizirala sa Izraelom (1:1), a isti rezultat je viđen i protiv Kosova u Prištini.

Oglasi

Švicarci imaju 16 bodova na svom kontu, kao i Rumunija, a Izrael ima 12. Na dset je Kosovo i jasno je da bi Švicarska novom pobjedom sve riješila.

Shaqiri će biti u centru pažnje navijača, a posebno kamera koje će se sigurno pratiti svaki njegov potez.

U nedavno duelu ova dva tima Shaqiri je stavio ruku na srce kada se čula himna Kosova, te jasno pokazao koliko poštuje zemlju u kojoj je rođen. On je rođen u mjestu Gnjilani, no cijeli život igra za Švicarsku i to mu je itekako pomoglo da postane velika svjetska zvijezda.

Poslije meča je i pohvalio atmosferu na meču na Kosovu kazavši da mu je bilo zadovoljstvo igrati te zaigrati na stadionu Fadil Vokrri.

Sa njim će u timu Švicarske biti i Granit Xhaka koji je također sa Kosova, ali i on se odlučio za nastup u dresu Švicarske. Xhaka trenutno nastupa za Bayer Leverkusen, dok je 32-godišnji Shaqiri član američkog Chicaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi