Kostić: Znam kakva je vizija Sloge, ispunit ćemo želju Husiću

Kapiten Sloge Simin Han

Kostić: Znam kakva je vizija Sloge, ispunit ćemo želju Husiću

S. Mlaćo

U jedinom nedjeljnom meču 25. kola Prve lige Federacije nogometaši Sloge Simin Han na svom će terenu dočekati Iskru iz Bugojna. Sloga je pobjedom u prošlom kolu nad Bosnom iz Visokog zadržala lidersku poziciju i sada želi nastaviti sa dobrim igrama protiv Iskre.

Kapiten Sloge iz Simin Hana Ivan Kostić govorio je za SportSport.ba pred ovaj meč.

"Favoriti smo i ne bježimo do te uloge, ali to trebamo u nedjelju pokazati i na terenu. Ove utakmice su najteže i najopasnije, jer nesvjesno se uđe sa dozom opuštenosti. ipak, ovo je ekipa koja ima dosta iskusnih i dobrih igrača i mislim da u nedjelju ne bi trebalo biti problema", kazao je Kostić.

U prvom dijelu sezone u Bugojnu ova dva tima su podijelili bodove (1:1), a publika je mogla vidjeti dosta nervozan meč sa mnogo prekida. Bliski kontakt sa kapitenom Iskre Elvedinom Nebićem imao je upravo Kostić, koji ne želi mnogo pričati o tom meču.

"Što se tiče meča u Bugojnu prošle godine ne bih uopšte da komentarišem i pričaim o tim stvarima. To što nam se desilo tamo uopšte nije bilo korektno i fudbalski od strane nekih igrača i navijača Iskre. Oni sada dolaze u Simin Han i biće dočekani kao i sve ostale ekipe, kao kod svoje kuće".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga je lider na tabeli, ali sigurno je da će do kraja biti neizvjesno u borbi za prvaka. Kostić jasno ističe ambicije, te biranim riječima govori o prvom čovjeku kluba iz okoline Tuzle Azmiru Husiću.

"Prvi jesmo, ali ima još dosta do kraja i moramo da nastavimo ovim tempom kao ovih nekoliko posljednjih utakmica. Imamo sve u svojim rukama i vjerujem da ćemo izdržati do kraja i da se usrećimo naše navijače i ljude u klubu. Immo predsjednika kojeg bi svaka ekipa poželjela da ima, čovjek je dao cijelog sebe u sve ovo i ulaskom u Premijer ligu ispunili bi mu želju. Znam kakva je vizija za dalje i šta bi dobili ulaskom u Premijer ligu. Da je više ovakvih ljudi u Bosni i regionu koji hoće da ulažu svoj novac u klubove vjerujem da bi i kvalitet lige bio bolji", dodao je na kraju razgovora Kostić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Ko o čemu kurva o poštenju.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti