Loše vijesti stižu za Napoli nakon remija sa Sassuolom
FOTO - EPA

Koulibaly povrijeđen

Loše vijesti stižu za Napoli nakon remija sa Sassuolom

A. Beganović

U okviru 15. kola Serije A Sassuolo i Napoli su podijelili bodove (2:2) što je iskoristio Milan koji je pobjedom nad Genovom (3:0) smanjio zaostatak za vodećim Napolijem na jedan bod.

Napoli nije uspio savladati Sassuolo, a u isto vrijeme ostao je i bez senegalskog odbrambenog fudbalera Kalidoua Koulibalyja.

Iskusni Senegalac je susret napustio u 80. minuti, a danas su iz Napolija istakli da je detaljnim pregledom ustanovljena povreda bedranog mišića zbog kojeg će sa terena odsustvovati dvije do tri sedmice.

U ovoj sezoni 30-godišnji odbrambeni fudbaler za Napoli je odigrao 19 utakmica i pritom je postigao dva pogotka i upisao je isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Koulibaly je u Napoli stigao 2014. godine iz Genka, a u ovu belgijsku ekipu stigao je 2012.godine iz Metza u čijem dresu je upisao i prve seniorske minute.

Ukupno je za Napoli odigrao 302 utakmice uz učinak od 13 pogodaka i sedam asistencija. Ugovor sa talijanskom ekipom vrijedi mu do ljeta 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti