Povratnik u dres kakanjskog Rudara

Kovač: Siguran sam da ćemo igrati bitnu ulogu u novoj sezoni

E. Škulj

Ekipa kakanjskog Rudara je prvi dio priprema obavila u Kaknju u trajanju od dvije sedmice, a potom jučer otputovala na visinske pripreme na Ponijere gdje će ostati do ponedjeljka 10. jula 2017. godine. 

Cilj mini visinskih priprema je da se momci u ekipi što bolje upoznaju i da još više rade na fizičkoj spremi. Ekipu će na Ponijerima pripremati trofejni kondicioni trener Mirza Demir. 

Rudar se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja ulaska u Premijer ligu Bosne i Hercegovine odlučio za projekat ''Domaćeg, podmlađenog Rudara'', pa su tako u zeleno-crni dres vratili ''odbjegle'', talentovane kakanjske igrače koji su ponikli na stadionu Pod Vardom. 

Najzvučnija pojačanja zeleno-crnih u novoj sezoni će biti Omer Musić (Mladost DK), Ibrahim Hrvat i Belmin Čehajić (Bosna Visoko), Vahidin Čaluk (Bosna Sema) i Mirza Kovač (Metalleghe). 

Kovač je u izjavi za SportSport.ba kazao kako je atmosfera u taboru Rudara sjajna i kako je projekat domaćeg podmlađenog Rudara ono što ga je privuklo na povratak u dres ovog kluba.                                                                     "Prije nekoliko godina sam napustio Rudar, nastupao za Metalleghe BSI i Mladost, a sada sam ponovo tu. Prepoznao sam jedan fin projekat koji radi trenutna Uprava Rudara i upravo je to razlog što sam ponovo pristupio ovoj ekipi. U ekipi je nekoliko novih igrača, ali dosta njih od ranije poznajem tako da sam sjajno primljen u ekipu. Nije bila potrebna neka posebna adaptacija. Svi dobro radimo na treninzima i djelujemo kao porodica tako da nije bilo problema. Siguran sam da ćemo uz dva do tri pojačanja igrati bitnu ulogu i u predstojećoj sezoni Prve lige Federacije BiH'', rekao je Mirza Kovač i dodao da je imao još nekoliko ponuda drugih klubova: 

''Imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige BiH, ali i priliku da ostvarim jedan inostrani angažman, ali sam se odlučio na povratak u Rudar kako bi pomogao Upravi u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Vjerujem da uz ove igrače koji imaju premijeligašsko iskustvo možemo ostvariti dobre rezultate.'' 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj sjajni dvadesetpetogodišnji krilni napadač je ponikao u kakanjskom Rudaru iz kojeg u februaru 2013. godine prelazi u gradskog rivala Mladost DK. Igrao je potom u ekipi Metalleghea, a onda se ponovo vratio u dobojsku Mladost. Posljednji angažman je ponovo imao u ekipi iz Jajca koja nije uspjela sačuvati premijeligašski status. U Prvoj ligi Federacije ovaj igrač je upisao 60 nastupa, postigavši 21 gol, dok je u Premijer ligi BiH upisao 51 nastup, postigao sedam golova i podijelio pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi