Kovačević, Ćivić, Kadušić i Kerla prošli dalje, iznenađenje u Gruziji, najveća drama u Estoniji

Liga prvaka, prvo pretkolo

Kovačević, Ćivić, Kadušić i Kerla prošli dalje, iznenađenje u Gruziji, najveća drama u Estoniji

A. Čaušević

Kompletirana je većina utakmica prvog pretkola Lige prvaka, a u akciji je bilo i nekoliko bh. fudbalera. 

Adnan Kovačević i Eldar Ćivić su sa svojim Ferencvarošom prošli dalje nakon što je prvak Mađarske sa 2:0 pobijedio Djurgarden. Obojica bh. fudbalera su bili starteri i odigrali su cijeli meč.

Odličan meč odigrao je i novi prvak Slovenije. Celje je sa ubjedljivih 3:0 pobjedio Dundalk. Pogašali su Kerin, Vizinger i Dangubić, a Advan Kadušić je igrao desnog beka svih 90 minuta.

Za blago iznenađenje pobrinuli su se igrači Tirane. Prvak Albanije je u gostima s 0:2 pobijedio Dinamo Tbilisi zahvaljujući golovima Torasse i Ismajlgecija.

U narednu rundu kvalifikacija plasirali su se Maccabi Tel Aviv koji je s 2:0 pobijedio Rigu, te Molde koji je sa visokih 5:0 izbacio KuPS u skandinavskom okršaju.

Produžeci su igrani u Armeniji. Domaći Ararat-Armenija je izgubio od Omonije. Pobjednik je odlučen u 94. minuti kada je za slavlje gostiju zabio Santos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najveća drama je viđena u Estoniji. Flora je u komšijskom derbiju vodila protiv Suduve preko Sappinena, ali je bh. internacionalac Topčagić zabio iz penala za izjedančenje. Ušlo se u produžetke, a zatim otišlo na penale.

U penal seriji Suduva je bila uspješnija sa 4:2 te je tako prošla dalje. Cijeli meč za Suduvu odigrao je bh. štoper Semir Kerla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi