Momak koji je odigrao 14 minuta u dresu Dinama donio Modrima milion eura

Klub s Maksimira nastavlja praviti čuda na transfer tržištu

Momak koji je odigrao 14 minuta u dresu Dinama donio Modrima milion eura

Zagrebački Dinamo godinama unazad zarađuje ozbiljne pare na transfer tržištu. Veliki je broj realizovanih "udarnih" transfera, ali tu su i oni koji prolaze ispod radara - ali svejedno Modrima donose ozbiljnu zaradu.

Dinamo je tako prodao svog mladog napadača Roka Baturinu.

Baturina je prodan Ferencvarošu, a navodno je mađarski velikan za potpis 20-godišnjeg napadač pristao platiti milion eura.

Sjajan posao za Dinamo s obzirom da se radi o igraču koji je uspio skupiti tek 14 minuta igre za prvi tim. Svih 14 minuta je skupio u jednoj utakmici odigranoj prošle godine.

To međutim nije spriječilo Dinamo da ostvari finu zaradu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvi dio sezone 2019/2020 Baturina je proveo zvanično u Dinamu II, da bi na proljeće otišao na posudbu u slovenački Bravo, posudbu koja je istekla prije nekoliko dana.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti