Saigrač iz Belgije objasnio neke stvari Tuchelu: Lukaku će tako biti najbolje pojačanje za Chelsea

Jan Vertonghen se oglasio

Saigrač iz Belgije objasnio neke stvari Tuchelu: Lukaku će tako biti najbolje pojačanje za Chelsea

E. Ganibegović

Ljetos je belgijski napadač Romelu Lukaku u transferu vrijednom 115 miliona eura iz Intera prešao u Chelsea.

Dvadesetosmogodišnjem napadaču za sada baš i ne ide najbolje u dresu Plavaca. Na 19 odigranih utakmica u svim takmičenjima postigao je tek sedam golova i podijelio dvije asistencije.

Iako je potpisao petogodišnji ugovor s aktuelnim prvakom Evrope, Lukaku je nedavno u jednom intervjuu otvorio dušu i rekao kako želi nazad u Inter, te da u Londonu nije sretan.

"Sada je pravi trenutak da iskažem svoje osjećaje. Uvijek sam govorio da mi je Inter u srcu. Znam da ću se tamo vratiti, zaista se nadam tome", rekao je Lukaku i dodao je:

"Stvari se nisu trebale ovako razvijati. Govorim o načinu na koji sam otišao iz kluba i kako sam se ponio prema navijačima".

"Zaljubljen sam u Italiju, ovo je pravi trenutak da kažem istinu. Želim se izviniti navijačima Intera jer će ono što su uradili za mene ostaviti uvijek u mom srcu. Zaista se nadam da ću se vratiti, ali dok sam još uvijek na vrhuncu".

Nakon svega oglasio se i njegov saigrač iz reprezentacije Belgije Jan Vertonghen, koji je pokušao objasniti treneru Chelseaja Thomasu Tuchelu kako da koristi Lukakua.

"Ako Tuchel bude zaigrao više avanturistički fudbal, sličan onome kakav igra i forsira fudbalska reprezentacija Belgije, onda će Romelu postati najbolje moguće pojačanje za Chelsea. To je idealan sistem igre za napadača kakav je on", rekao je 34-godišnji defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lukaku je, podsjetimo, za reprezentaciju Belgije odigrao 101 utakmicu i postigao sjajnih 68 golova, 

Od pomenutu 101 utakmicu, čak 85 igrao je na terenu zajedno s Vertonghenom, pa igrač Benfice sebi na tom osnovu sigurno može uzeti za pravo da priča o Lukakuu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti