Kozara i Mladost podijelili bodove

Utakmica 19. kola Prve lige RS

Kozara i Mladost podijelili bodove

D. Vejo

Fudbaleri Kozare su u okviru 19. kola Prve lige RS na svom terenu u Gradišci odigrali 1:1 (1:0) sa prvoplasiranom ekipom Mladosti iz Velike Obarske. 

Prvo dio utakmice u potpunosti je pripao domaćinu. Izabranici Velimira Stojnića sjajno su otvorili meč te prijetili gostima sa svih strana. Napor se isplatio u 36. minutu meča, kada se na centaršut Bunića, Ozren Perić najbolje snalazi u šesnaestercu gostiju i tako matira nemoćnog golmana Remić. Na odmor se otišlo sa vodstvom domaćina od 1:0.

Drugi dio meča donio je potpuno drugu sliku na terenu. Ovoga puta uloga dominantnije ekipe pripada gostima iz Velike Obarske. Uspjeli su da uspostave svoju igru i tako visokim presingom postignu pogodak. U toku je 70. minut meča kada gosti stižu do izjednačenja, čime i postavljaju konačan rezultat.

Komentar na meč imao je napadač Gradiščanaca, Ozren Perić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Odigrali smo sjajno prvi 45 minuta. Poveli smo i imali smo sigurnost u igri. Međutim u drugom dijelu smo pali i to je protivnik iskoristio na najbolji mogući način. Pritisnuli su nas i postigli pogodak. Igrali smo protiv jedne od boljih ekipa u prvenstvu", rekao je za SportSport.ba Perić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi